BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.478,17
HABER /  EKONOMİ

'Görkemli bir felaketle çökecek yanıp kavrulacaklar'

Reagan döneminde Bütçe ve Yönetim Ofisi Direktörlüğü'nün ardından Wall Street'te yatırım yöneticiliği yapan David Stockman, Bitcoin'in 'olağanüstü bir şekilde çökeceğini' ve yatırım yapan spekülatörlerin de yanıp kavrulacağını' söyledi.

Abone ol

Dalgalı bir profil çizse de değeri katlanarak artan sanal para Bitcoin'e yapılan yatırımları eleştirenler kervanına ünlü ekonomist ve politikacı David Stockman da katıldı. ABD'de Ronald Reagan döneminde Bütçe ve Yönetim Ofisi Direktörü olan ve ayrıldıktan sonra yatırım bankası Salomon Brothers ve yatırım şirketi Blackstone Group'ta yöneticilik yapan Stockman, yatırımcıları kripto paraların sonunun felaketle biteceği yönünde uyardı. 

'SPEKÜLATÖRLER GERÇEKTEN APTAL'

CBNC'nin Futures Now programına katılan Stockman, "Kendilerini ağaçların boyunun gökyüzüne kadara uzanacağı yönünde ikna eden gerçekten aptal bir spekülatör grubu var" diyerek kıyametin kopacağını anıştıran sözlerle uyarıda bulundu: "Olağanüstü bir çöküşle hepsi yanıp kül olacak. Bu dalgaya son katılan spekülatörlerin hepsinin elleri yanıp kavrulacak ve gereken dersi almış olacaklar.''

'BORSA DA ÇÖKECEK'

Sadece kripto paralar içindeğil, borsa için de çöküş öngörüsünde bulunan Stockman, 'devasa ve korkunç' bir fırtınanın hisse senetleri piyasasını da vuracağı görüşünü dile getirdi. Eylül ayında da borsada yüzde 40 ile 70'e varan düzeltmenin çok da uzak olmadığını savunmuştu. Ancak Stockman'ın açıklama yaptığı sırada 22 bin puan seviyelerinde olan Dow Jones, yılı 25 bine yaklaşarak tamamlarken S&P 500 endeksi de yeni bir rekor kırdı.