BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Görgü tanığı patlamayı anlattı

Ankara'nın Kızılay semtinde, Güvenpark yakınlarında akşam saatlerinde bomba yüklü araç patlatıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 34 kişinin öldüğünü, 125 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde patlama oldu.



Ankara Valiliği, akşam saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Park'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 27 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 75 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.



Güvenlik zirvesinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Olay yerinde 30, hastanede 4 kişi hayatını kaybetti. İkisi saldırgan olabilir. Hastanelerde 125 yaralı var. 19’unun durumu ciddiyetini koruyor. 7 hastamız ameliyatta. Geri kalan hastalarımızın çoğu, bu akşam evine gönderilebilecek durumda” ifadesini kullandı. 



Olayın hemen ardından çekilen görüntülerde bir otobüsün tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği görülüyor. Bölgeye güvenlik güçlerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. DHA, saldırının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm personelin göreve çağrıldığını duyurdu.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'in olay yerindeki incelemeleri sürüyor. İşçimen, beraberindeki savcılarla birlikte delillerin toplanmasını koordine ediyor. 



Patlamanın olduğu yer,  Ankara'nın, tüm semtlerini toplu taşıma araçlarıyla birbirine bağlayan bir nokta. Ankara'nın en merkezi yeri olarak nitelendirmek mümkün.



Sağlık Bakanlığı, Ankara Kızılay'daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu. Türk Kızılayı da “Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir” ifadesini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler