BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  GÜNCEL

'Görevimin başındayım' dedi şehit oldu

Türkiye Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen 3 askerine ağlıyor

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren 3 askerin baba ocağın yas var.

Şehit Onur Karakuş'un ocağında ise acıyla birlikte şaşkınlık yaşanıyor. Şaşkınlığın nedeni ise Karakuş'un ağabeyiyle iki gün önce yaptığı telefon görüşmesi. Görüşmede şehit er 'Görevimin başındayım. Ne olacaksa olsun' dediği öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ANNESİNE SÖYLEYEMEDİLER

Şehit Jandarma Komando Er Onur Karakuş'un amcasının Habipler Yayla Mahallesi Gülbahçe Sokak'taki evine Türk Bayrağı asıldı. Aile üyelerinin taziyeleri kabulleri sırasında göz yaşlarını tutamadıkları görülürken, şehit erin babası Veysel Karakuş'un ise memleketi Ordu Mesudiye'de bulunduğu, bu sabah İstanbul'a gelmek için yola çıktığı öğrenildi.                                        

Şehitler için tören
Şırnak'ta şehit düşen askerler için Diyarbakır'da tören düzenlendi. İşte duygu dolu törende yaşananlar... TIKLAYIN

Şehidin ağabeyi Gökhan Karakuş, komutanların haberi vermek üzere kardeşinin ikamet kaydının bulunduğu Çağlayan'daki eve gittiğini belirterek, kardeşinin şehit olduğu haberini Habipler'deki evde telefonda öğrendiğini söyledi.

Karakuş, şeker hastası annesinden kardeşinin şehit düştüğünü gizlediklerini ifade ederek, ''Ağabeylerimle annemi, şekerinin yükseldiğini bahane ederek, Kağıthane Devlet Hastanesine götürdük. Orada doktora gerekli bilgiyi verdik. Doktor da anneme sakinleştirici iğne yaptı. Daha sonra durumu anneme açıklamak zorunda kaldık'' diye konuştu.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Gökhan Karakuş, kardeşiyle saldırıdan 2 gün önce telefonda görüştüklerini anlatarak, ''Kendisine dikkat etmesini söylediğimde, 'Görevimin başındayım. Ne olacaksa olsun' karşılığını verdi'' diye konuştu.

MERMİLERİN KONUŞTUĞU YER

İstanbul'da oturan ve 1 Nisan 1989 doğumlu Onur Karakuş, dün uğradığı saldırıda şehit olmuştu. Karakuş'un facebooktaki sayfasında cuma günü saat 14.23'te duvarına şunları yazmıştı:

"Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların ucmaya kurtların yaşamaya korktuğu kato besta gabar dağlarının tam ortası. Şırnak beytüşşebaptır burası. Batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri. Not yazan Onur Karakuş....."

FANATİK BEŞİKTAŞLI'YDI

Şehidin çocukluk arkadaşı Berat Çelik de haberi bu sabah Karakuş'un ağabeyinden öğrendiğini belirtti. Onur Karakuş'un askere gitmeden önce kendi tekstil dükkanlarında çalıştığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Onur, işinden evine giden sakin bir çocuktu. Fanatik bir Beşiktaşlıydı. Birlikte maçlara gider, halı saha maçları yapardık. Onur, cuma günü Facebook adresine sanki şehit olacağı içine doğmuş gibi bir ileti yazmış. O iletide, 'Burası Batı değil Doğu, son günümüzde bile şehit olabiliriz' demiş.''

Bu arada, Karakuş'un cenazesi, yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

1 YILLIK EVLİYDİ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

1 YILLIK EVLİYDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul'un memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Ataköy köyünde üzüntü yaşanıyor.

Erdal Okul'un şehit olduğu haberinin memleketi Turhal ilçesine bağlı Ataköy köyüne ulaşmasının ardından şehidin köydeki akrabaları ve yakınları yasa büründü.

Şehidin babası İsmet Okul'un 2 yıl önce vefat ettiği, annesi Nafiye Okul'un İstanbul'da oğlunun yanında yaşadığı öğrenildi. 4 kardeş olduğu bildirilen şehidin kardeşlerinden birinin emekli astsubay olduğu, şu anda Afganistan'da çalıştığı, diğer bir kardeşinin de ABD'de çalıştığı belirtildi.

GEÇEN YIL EVLENMİŞTİ

Zaman zaman köye gelerek yakınlarını ziyaret ettiği kaydedilen şehidin, geçen yıl Ankara'da Yasemin Okul ile dünya evine girdiği öğrenildi. Şehidin halasının oğlu Nevzat Zengin, şehidin ve ailesinin köyleriyle bağlarını hiçbir zaman koparmadıklarını söyledi.

Şehidin akrabalarından Cevdet Okul ise Okul ile en son geçen ay görüştüklerini, Şırnak'a tayini çıkan Okul'u Ankara'dan ailece yolcu ettiklerini belirtti.

Acı haberin ulaşmasının ardından köyde ''sala'' okutulurken, şehidin köy mezarlığında babasının mezarının yanında toprağa verileceği bildirildi.

TERHİSE 3 AY KALMIŞTI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Yusuf Aktan'ın Adana'daki baba evinde yas var.

Aktan'ın Adana'nın merkez Seyhan ilçesi  baba evine acı haber, 6. Kolordu Komutanlığı'ndan gelen askeri görevliler tarafından ulaştırıldı. Çocuklarının şehit olduğu haberini alan baba İbrahim ile anne Asiye Aktan, göz yaşlarına boğuldular.

İbrahim Aktan,  son olarak 12 Ağustos Cuma günü akşam saatlerinde telefonla görüştüğü oğlunun terhisine, 3 ay kaldığını söyledi.

Bekar olan Şehit Yusuf Aktan'ın acemi birliğinin Manisa'da olduğunu ve vatani görevine gitmeden önce elektrikçi de çalıştığını belirten baba Aktan, ''Askerde komutan postası olarak görev yapıyordu. Artık bu acı bitsin, başkasının yüreği yanmasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Başbakan'a söyleyeceğim tek şey, bu acıyı bitirsin. Başkasının canı yanmasın'' dedi.

Öte yandan şehit er Yusuf Aktan için Adana'da bugün Sabancı Merkez Camisi'nde tören düzenleneceği bildirildi.