BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

'Görevi bırakmadı, Mehmet Görmez'in istifası istendi'

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifasının ardından bu sürecin perde arkasında yaşananlarla ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Diyanete ve hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Mehmet Görmez görevi bırakmadı, istifası istendi.

Abone ol

Uzunca bir süredir Ankara kulislerinde, Görmez ve çevresinin Ak Parti içerisinde kutuplaşmaya neden olan bir klikle birlikte hareket ettiği ve bu kliğin siyasi hedeflerine ulaşabilmek için Görmez'in çok hassas bir politika yürüttüğü öne sürülüyordu.

Görmez ve arkadaşları ile hükümet arasındaki ipleri koparan süreç ise kutlu doğum etkinliklerinin FETÖ'nün projesi olduğu iddialarının ortaya atılmasıyla başladı.

KUTLU DOĞUM RESTLEŞMESİ
Diyanet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisine rağmen Kutlu Doğum etkinliklerinde ısrar etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve o dönem Diyanet'in bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından kutlu doğum etkinliklerinin Hicri Takvime göre Rebiülevvel ayında gerçekleştirilmesi istendi. Diyanet yönetimi ise hükümete rest çekti ve kutlu doğum etkinliklerinin Nisan ayında düzenlenmesi kararından geri adım atmadı. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar üçlü kararnameyle görevden alındı.

GÖRMEZ'İN BAŞINI YİYEN DUA
Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklara göre; 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde Beştepe Millet Külliye'sindeki tören sırasında dua eden Görmez'in, FETÖ'ye atıf yapmadan duasını tamamlaması ise bardağı taşıran son damla oldu.

Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Körfez ülkeleri ziyareti öncesinde farklı kanallardan Görmez'in istifasını istediği konuşuluyor. Görmez'in istifasında kurumda yapısal reformların gerçekleştirilmemesinin, terörle mücadelenin yapıldığı bölgelerde HDP/PKK'nın sözde imamlarının propagandalarına seyirci kalınmasının, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında FETÖ ile yeteri kadar mücadele edilmemesinin, Görmez'in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e, kendisine methiyelerde bulunduğu bir mektup eşliğinde Diyanet'in bir eserini hediye etmesinin de etkili olduğu iddia ediliyor.