BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Göreve iade edilen sağlık bakanlığı memurları doktorlar

Göreve iade edilen memurlar listesi 23 Ocak tarihli resmi gazetede yayınlandı. 683 sayılı yeni KHK ile göreve iade edilen doktorlar, hemşire ve ebeler ile sağlık bakanlığı memurlarının isimleri açıklandı.

Abone ol

683 Sayılı KHK ile sağlık bakanlığında memur ve doktor olarak çalışan 30 kişi görevine iade edildi.  23 Ocak tarihli gazetede göreve iade edilenlerin isimleri yayınlandı. Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar "çekilmiş" sayılacak. Bu kapsamda, göreve başlayanlara da kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları güne kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. 

Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.