BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,75
ALTIN 2.419,96
HABER /  DÜNYA

Görenler hayrete düşüyor

Almanya’da ithal edilen ve 14 kişinin pedal çevirdiği bisiklet görenleri hayretler içinde bırakıyor. Dev bisiklete binerek ham çay içen hem ...

Abone ol

Almanya’da ithal edilen ve 14 kişinin pedal çevirdiği bisiklet görenleri hayretler içinde bırakıyor. Dev bisiklete binerek ham çay içen hem de pedal çevirenlerin görüntüsü renkli görüntüler oluşturdu.
Almanya’dan getirtilen ve lansmanı Kestel ilçesinde gerçekleştirilen bisikletin görüntüsü Bursa caddelerinde herkesi şaşırtıyor. 14 kişinin pedal çevirdiği bisikleti gören sürücüler ve vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. ’Pedalkafe’ isimli bisikletin ilginç tasarımı da herkesin dikkatini çekiyor. Almanya’dan getirtilen bisiklet hakkında bilgi veren Orhan Ayaz, ilk olarak Nilüfer Belediyesi’nin bisikleti kiraladığını açıkladı. Bisiklete yurt dışından yoğun ilgi olduğunu ifade eden Ayaz, Alman firmasından alınan izin doğrultusunda bisikleti Ordu’da bir atölyede üretime başladıklarını kaydetti. 14 kişilik bisikletin trafikte farklı görüntüler oluşturduğunu anlatan Ayaz, "İlk bisikletin ardından diğer 49 tanesi ise yakın zamanda gelecek. Bisikletin üretimini Türkiye’de de yapmak için gerekli izinleri aldık. İlk yerli üretim bisikletlerimiz görücüye çıkacak" açıklamalarında bulundu.

ÇAY İÇEREK PEDAL ÇEVİRDİLER
Bisikletin kafe konsepti için uygun olan bisiklette, vatandaşların hem çay içip hem de pedal çevirdiğini kaydeden Ayaz, dürüm ve seyyar köfte işi yapanlardan talep aldıklarını belirtti. Ayaz, "Bu bisiklet bir yerde konuşlandırılabileceği gibi seyahate de uygun. Bisikleti yiyecek ve içecek konseptinde uygulayacak olanlar bir yandan müşterilerine karınlarını doyurma fırsatı sunacaklar. Diğer yandan da pedal çevirterek yiyip içtiklerini eritmelerini sağlayacaklar. Biz bu bisiklete ’pedal kafe’ adını verdik ama çok farklı konseptlerde kullanılabilir. Türkiye’de bisiklet olarak geçtiği için ehliyete de gerek yok" dedi.
Şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar ise, "Gerçekten çok güzel olmuş. Bizde burada oturup çayımızı yudumluyoruz, bu halde pedal çevirip ilçe turu atıyoruz" diye konuştu.
(İHA)