BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54

Google'un bile giremediği 10 yer

Google'un bile giremediği 10 yer

İnternet arama motoru Google'ın yer haritasi dünyada 10 bölgeye giremiyor. İşte o yerler...

Google'un bile giremediği 10 yer

GOOGLE'IN BİLE GİREMEDİĞİ 10 YER

İnternet arama motoru Google'ın yer haritasi dünyada 10 bölgeye giremiyor. Google'ın yer haritasının bile sansüre uğradığı bu bölgelerde ABD, Rusya, Kuzey Kore ve Japonya gibi ülkelerin askeri üsleri bulunuyor. İşte Google'ın bile giremediği 10 yer.

Google'un bile giremediği 10 yer

MINAMI TORISHIMA HAVAALANI, JAPONYA

Okyanusun ortasında üçgen şeklindeki bu küçük ada, oldukça ıssız görünüyor. Ama gerçek bundan çok farklı. Japonya ana karasına 2000 kilometre uzaklıktaki 1.5 kilometrekare büyüklüğündeki bu adada, bir havalimanı bulunuyor. Japon ordusu tarafından kullanılan bu havalimanına, güvenlik gerekçesiyle Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor.

Google'un bile giremediği 10 yer

HAARP ABD
ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi'nin ortak projesi HAARP, (Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı) iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da kuruldu. Komplo teorisyenleri, ABD'nin HAARP'de gizli bir proje yürüttüğünü öne sürüyor. Teoriye göre, HAARP'ta yürütülen proje, deprem, sel baskınları ve yanardağ patlamaları gibi doğal felaketleri tetikliyor. İnternet arama motoru Google'ın yer haritasının tam bu bölgede sansüre uğraması, komplo teorisyenlerinin bu görüşünü güçlendiriyor.

Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadır.

Google'un bile giremediği 10 yer

KRALİYET SARAYI, HOLLANDA

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Kraliyet Sarayı'na Google üzerinden ulaşmak isteyenler de sansürle karşılaşıyor. "Paleis op de Dam" olarak bilinen Kraliyet Sarayı'nda Hollanda kraliyet ailesinin üyeleri yaşamıyor. Saray, resmi devlet törenleri ve üst düzey devlet ziyaretlerinde kullanılıyor. Kraliyet ailesi üyeleri ise şu anda Lahey kentinde ikamet ediyor.