BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google’ın ucuz akıllı telefonu satışa çıktı!

Geçtiğimiz Haziran ayında Google I/O etkinliğinde tanıtılan Android One’ın ilk ürünü Spice Android Dream, satışa sunuldu! İşte tüm ayrıntılar…

Abone ol

 İnternet teknolojileri ve yazılım devi Google, geçtiğimiz Haziran ayında geliştiriciler için düzenlediği  Google I/O etkinliğinde yeni bir projesini daha tanıttı. %100 Google ürünü olan yazılım ve akıllı cihazların ailesi olması planlanan Android One, kısa bir süreliğine satışa çıktı.

Google’ın Android One projesiyle yapmak istedikleri ise, hem kullanıcısının bütçesini düşünecek hem de akıllı telefon pazarında heyecan biraz daha olsun artacak. Yalnızca 100 Dolar ödeyerek performansı oldukça yüksek bir Android’li akıllı cihaza sahip olunabileceğini paylaşan Google, Android One projesinin ilk üyesi Spice Android One Dream’ı satışa sundu.

Yabancı kaynaklı E-Ticaret siteleri arasında popülerliğiyle tanınan Flipkart, Google’ın en uygun fiyatlı Android cihazına sitesinde yer verdi. Fiyatının yanı sıra teknik özelliklerinin de netleştiği akıllı cihazda 4.5 inç büyüklüğünde IPS ekran teknolojisi, 4 çekirdekli MediaTek işlemci ve 5 MP arka/2 MP ön kamera bulunuyor.

15 Dolar fazla ama yüzlerce Dolar hesaplı!

Spice Android One Dream’ın, Flipkart’daki fiyatı yalnızca 115 Dolar. Android’in planından 15 dolar fazla bir etiket fiyatıyla gelse de, 4.5 in. IPS ekranın ve 4 çekirdekli işlemcinin yer aldığı bir akıllı telefona göre fiyatın sudan ucuzolduğunu söyleyebiliriz.

Google’ın bugün Hindistan’da düzenleyeceği etkinlikte resmen tanıtılacağı bilinen Spice Android One Dream’ın görsellerini galerimizden gezinebilirsiniz.

buyukk.jpg

Tüm teknik özellikler:

4.5-inch FWVGA (854×480p) IPS LCD ekran

MediaTek 1.3 GHz 4 çekirdek işlemci

1GB RAM

Mali 400 MP GPU(grafik işlemci)

5-Megapiksel arka kamera

2-Megapiksel ön/Selfie kamera

4GB ROM

9.15 mm incelik

1,700 mAh Batarya gücü

Dual-SIM, 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS and 3.5 mm kulaklık jakı

Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi

Google’ın cep dostu akıllı telefonuna ait görüntülere göz atmak için buraya