BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  POLİTİKA

Google'ı bırakıp Türkiye'ye Meral Akşener için döndü!

Meral Akşener partisine yeni 'Adnan Kahveci' buldu. ABD'deki parlak kariyerini geride bırakan 37 yaşındaki Taylan Yıldız, ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelip Meral Akşener'in kuracağı partiye katıldı.

Abone ol

Meral Akener'in kuracağı partiye katılanlar arasında kuşkusuz en dikkat çeken isim Taylan Yıldız oldu. Kendisi geçtiğimiz haftalarda Meral Akşener’in partisini anlattığı bir toplantıda, “Yeni Adnan Kahveciler çıkaracağız” sözünün karşılığı olarak gösteriliyor.

Silikon Vadisi'nden ayrılıp Türkiye'ye dönen Yıldız Hürrriyet gazetesine konuştu, neden Akşener'i tercih ettiğini anlattı.

TAYLAN YILDIZ KİM?
Boğaziçi, ardından dünyada yılda en fazla iki kişinin kabul edildiği Stanford Üniversitesi’nde doktora… Sonra Silikon Vadisi’nde Google tarafından adeta kapılmış, milyar dolarları yöneten bir koltuk ona verilmiş. Şimdi anaokulu öğretmeni olan eşiyle birlikte bavulunu toplayıp, kariyerini arkasında bırakıp Türkiye’ye geldi.

"LİYAKATE KIYMET VERDİĞİNİ GÖRDÜM"
Teklifin kendisinden geldiğini söyleyen Yıldız, "Birçok siyasi parti var. Neden Meral Akşener’i tercih ettiniz?" sorusuna böyle yanıt verdi:

"Ben bir politikacı değilim. Arkamda getireceğim milyonlarca oy yok. Para da yok. Bugüne kadar siyasette gördüğüm, liderlere biat edildiği ve karşılığında ödüllendirildikleri. Meral Abla bende başka bir şey gördü. Elimi taşın altına koyacağımı, azimli olduğumu... Liyakate kıymet verdiğini gördüm. Ve inanın, bu parti böyle kuruluyor."

Taylan Yıldız Hürriyet'ten İpek Özbey'e konuştu

"DEMOKRASİ LÜKS ÖNCE REFAH!"
Ülkenin en önemli probleminin demokrasi değil refah olduğunu savunan Yıldız, röportajda şu ifadeleri kullanıyor:

"Demokrasi tabii ki çok önemli ama lüks. Biz halkımızın refahını sağlayamazsak, asgari ücreti üç-dört katına çıkaramazsak, insanları demokrasi talep edecek konfora eriştiremeyiz. Türkiye’de şu anda insanların yüzde 30-35’i evlerinde ısınamadan uyuyor. Yüzde 85’i mobilyalarını yenileyemiyor. Yüzde 90’ı yılda bir hafta bile tatile gidemiyor. İnsanların evinde çıplak ampul var. Bu durumda bu insanların demokrasi talep etmesi için refahının yükselmesi şart. Bunu yapacak projelerle karşılarına çıkmalıyız."