BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.494,84

Google'dan Zeki Müren'e özel Doodle

Google'dan Zeki Müren'e özel Doodle

Bugün 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in 87'inci doğum günü. Arama devi Google da usta sanatçıyı unutmadı ve özel bir doodle ile Zeki Müren’i hatırladı.

Google'dan Zeki Müren'e özel Doodle

Doodle altında Zeki Müren hakkında yapılan tüm haberler hakkında yer alan çok sayıda bilgi bulunuyor. Okuyucuların internette Zeki Müren hakkında araştırdığı konular arasında en çok aranan konu ise Zeki Müren'in 'Sanat Güneşi' lakabını nasıl aldığı ile ilgili oldu..

Google'dan Zeki Müren'e özel Doodle

Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu ve şair olan Zeki Müren "Sanat Güneşi" ve "Paşa” olarak anılıyor. Klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilen Müren, 1991 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanıyla ödüllendirilir. Altın Plak Ödülü'nün ilk sahibi olan sanatçı yaşantısı boyunca altı yüzü aşkın plak ve kaset doldurmuş üç yüzü aşkın şarkı bestelemiştir.

Google'dan Zeki Müren'e özel Doodle

Zeki Müren, Bursa'da tamburi İzzet Gerçeker'den aldığı derslerle musiki öğrenmeye başladı. 1949'da, Boğaziçi Lisesi'nde okurken sinema yönetmeni ve yazar Arşavir Alyanak'ın babası Agopos Efendi ile bir başka hocası Udi Krikor'dan aldığı derslerle de musiki eğitimine devam etti. Daha sonra Şerif İçli'den çeşitli eserler meşk etti; Refik Fersan'dan, Sadi Işılay'dan, Kadri Şençalar'dan faydalandı.

Google'dan Zeki Müren'e özel Doodle

1950 yılında henüz üniversite öğrencisiyken TRT İstanbul Radyosunun açtığı ve 186 adayın katıldığı solist sınavını birincilikle kazandı. 1 Ocak 1951'de, İstanbul Radyosunda canlı olarak yayımlanan bir programda ilk radyo konserini verdi. Konser sonrası Hamiyet Yüceses stüdyoyu arayarak kendisini tebrik etti.