BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'dan Türk kullanıcılara şok açıklama

Google'dan yapılan açıklamada, 'Türk internet sağlayıcıları Google’a sızdı' denildi.

Abone ol

İnternet kullanıcılarının Twitter yasağını aşmak için kullandığı Google DNS’lerinin (Domain Name Server – Alan Adı Sunucusu) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından engellenmesi hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Google, şirketin engellenen DNS sunucularına, 'Türkiye’de kendilerini Google DNS’i gibi tanıtan birçok internet servis sağlayıcısı tarafından sızıldığını' duyurdu.

'GOOGLE DNS KILIĞINA GİRDİLER'
 
Google’ın dünya çapında kullanılan 8.8.8.8. ve 8.8.4.4. DNS sunucuları, Türkiye’deki Twitter yasağını aşmak isteyen kullanıcılar arasında da yaygınlaşmıştı. Ancak bu DNS’ler, 22 Mart ‘ta engellenmişti.

Google’ın resmi blog sitesinde bu uygulama hakkında 29 Mart’ta yapılan açıklamada, çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Şirketin yazılım mühendislerinden Steven Carstensen, 'Google DNS’lerinin Türkiye'deki birçok hizmet sağlayıcı tarafından engellendiğini' ve Türkiye’deki internet servis sağlayıcılarının 'Google DNS kılığına giren serverlar kurduğunu' yazdı.

İLK GİRMEK İSTEDİĞİNİZ SİTEDEN HABERLERİ OLUYOR

Bu şu anlama geliyor; Engellemeye rağmen Google DNS’leriyle internete bağlanmak istediğinizde, Türkiye’deki internet servisi sağlayıcıları sizi kandırıyor. Ve, söz konusu serverların en azından ilk girişte hangi siteye bağlanmak istediğinizden haberi oluyor yani güvenliğiniz ihlal ediliyor.