BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  GÜNCEL

Google'a 'en kapsamlı' soruşturma yolda

Google'ın internet arama motoru sektöründe adil rekabete aykırı davrandığı yönünde iddialar şirket hakkında geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılması bekleniyor.

Abone ol

Google'ın internet arama motoru sektöründe adil rekabete aykırı davrandığı yönünde iddialar şirket hakkında geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılması bekleniyor.

Amerikan gazetesi Wall Street Journal'ın haberine göre, ABD'deki rekabet düzenlemelerinden sorumlu Federal Ticaret Komisyonu'nun yedi gün içinde Google hakkında bir soruşturma açma ihtimali sözkonusu.

Soruşturmada Google'ın kullanıcılarını onlara sunduğu arama sonuçlarıyla kendisine ait yan site ve hizmetlere yönlendirip yönlendirmeği araştırılacak.

Haksız rekabet ve tekelleşme suçlamalarıyla ilgili Google'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD'de internet üzerinden yapılan aramaların üçte ikisine sahip olan Google'ın rakipleri uzun zamandır, şirketin pazardaki hakim pozisyonunu kullanarak arama yapan kullanıcıları harita, alışveriş ve seyahat gibi kendi yan servislerine yönlendirdiği şikayetinde bulunuyorlar.

Birden çok soruşturma

New York Times konuyla ilgili haberinde Federal Ticaret Komsiyonu'nun alt birimi olan Rekabet Bürosu'nun Google'a mahkeme çağrısı yapıp yapmaması, kurum içinde gayri resmi olarak tartışılmakta.

Financial Times ise Kaliforniya, New York ve Ohio'daki başsavcıların şirket hakkında tekelcilik suçlamasıyla soruşturmalar başlatmış olduklarını söyledi.

Bu arada, Avrupa Komisyonu halihazırda Google'ın pazar hakimiyetini haksız rekabete yol açacak şekilde kullanamakta olduğuna dair bir soruşturma yürütmekte.

Federal Ticaret Komsiyonu'nun Google'a açacağı soruşturma şirketin ABD'da karşılaştığı en geniş kapsamlı ulusal yasal inceleme olacak.