BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.418,75
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Play Store kullananlar için büyük tehlike

Dünyaca ünlü virüs uygulamasından Eset Güvenlik Uzmanı Lukas Stefanko'ya göre, "Bir geliştirici tarafından yayınlanan 13 oyun, malware tipi zararlı yazılım içeriyor" şeklinde açıklama geldi.

Abone ol

Google Play Store için tehlike çanları çalıyor. Kullanıcıların hiç farkında olmadan indirdiği bazı uygulamalar ve oyunlar tehlike saçıyor. Dört bir yanında ortaya çıkan zararlı uygulamalar (malware) kullanıcıların farkında olmaksızın telefonlarına bulaşıyor ve tehlike gün geçtikçe büyüyor. 

Malware içeren uygulamaların çoğunluğu oyunlardan oluşuyor. Eset Güvenlik Uzmanı Lukas Stefanko'ya göre, "Aynı geliştirici tarafından yayınlanan 13 oyun, malware tipi zararlı yazılım" içerdiği vurgulandı.

Bahsi geçen yapı, özellikle yarış oyunlarına entegre edilse bile yarış oyunları ile sınırlı kalmıyor. Malware'ler bir tür bir virüs ve her yapıma bulaşabiliyorlar. Bu çirkin yazılımları sunan kişilerin amaçları belirsizliklerini koruyor.

Bu zararlılar kalıcı ve telefonunuzu açtığınız her anda aktif hale geliyor. Akıllı telefonu biçimlendirmeğiniz veya üst düzey bir güvenlik yazılımı kullanmadığınız tüm zamanlarda, arka plana yerleşip kayda değer zarar veriyorlar. Telefonunuz yavaşlıyor ve bazı işlemleri yapmaktan eksik kalıyor.