BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.431,51
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google, mesajlaşma uygulamasını resmen kapatıyor!

Google'ın büyük beklentilerle kullanıcılarının beğenisine sunduğu mesajlaşma uygulaması Google Allo'nun 2019 yılında kapatılacağı açıklandı.

Abone ol

Geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen ancak umduğunu bulamayan Google Allo'nun çalışmaları geçtiğimiz Nisan ayında durdurulmuştu. Bugün Allo ile ilgili bir açıklama yapan Google, mesajlaşma uygulamasının 2019 yılının Mart ayında kapatılacağını açıkladı.

Google'ın yaptığı açıklamada Allo servisinin Mart ayına kadar çalışmaya devam edeceğini ve kullanıcıların bu tarihe kadar konuşmalarını indirebileceklerini de belirtti.

Uygulamanın kendilerine çok şey kattığını belirten Google, özellikle Google Asistan gibi yapay zeka özelliklerini mesajlaşma uygulamalarına dahil etme konusunda pek çok yeni bilgi edindiklerini ifade etti.

ALLO GİDİYOR RCS GELİYOR
Mart 2019'da kapatılacak olan Allo'nun yerine RCS (Rich Communication Services) geliyor. Android cihazlar arasında kullanılabilecek bir SMS standardı üzerinde çalışan olan Google, RCS teknolojisini Android Messages uygulamasına dahil etmeyi planlıyor.