BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google duyurdu! O program tarihe karışıyor

Google, 2016 yılında büyük umutlarla kullanıma sunduğu Allo'yu piyasadan kaldıracağını duyurdu.

Abone ol

Google’ın 2016 yılında kullanıma sunduğu Duo ve Allo uygulamaları için beklenti oldukça yüksekti. Hatta Google Asistan ilk olarak Google Allo üzerinde kullanıma sunulmuş ve yetenekleri arttırılmıştı.

Ancak uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcılar mesajların iletilmemesi ve Google Asistan’ın çalışmaması gibi sorunlarla karşılaşması üzerine üzücü duyuru Google tarafından yapıldı. Bütün Android cihazlarında iyi bir varsayılan mesajlaşma uygulaması sunmayı hedeflediklerini belirten Google, SMS’in yerini sağlamlaştırmak, grup konuşmalarını kolaylaştırma ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafların kolayla gönderilebilmesi gibi yeniliklerin peşinde olduklarını açıkladı.

Bu doğrultuda artık Allo’ya olan desteklerini kestiklerini belirten teknoloji devi tüm dikkatlerini artık “Mesajlar” uygulamasına vereceklerini duyurdu. Mart 2019itibariyle uygulamanın fişini çekecek olan Google, bu zamana kadarda uygulamanın sorunsuz olarak kullanılabileceğini belirtti.

Ayrıca Google Allo üzerinde önemli mesajları olanlar içinde bunları yedeklemeleri için küçük bir yönerge sundu. Mesajlarını kaydetmek isteyenlerin, Chat > Export yolunu izleyerek tüm bilgilerini istedikleri yerlerde depolayabilmeleri sağlanmış. Böylece uygulama kapandıktan sonra da mesajlar ve mesajlardaki önemli bilgiler ulaşılabilir halde olacak.