BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  GÜNCEL

Google çöktü dünya şokta nedeni ne?

İnternet devi Google'ın popüler servisleri Google, Gmail ve YouTube TSİ 14.00 sularında dünya genelinde erişiminde sorun yaşandı.

Abone ol

Alphabet'in popüler servisleri Google arama motoru, Youtube ve Gmail uygulamalarına Türkiye dahil bazı Balkan ülkelerinde erişim saat 14:00 itibariyle yavaşladı.

Sosyal medyada kullanıcılar şikayetlerini dile getirirken şirketten konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Erişim sorunu bir saat sonra normale dönmeye başladı.

Google'ın arama motoru sayfası dahil YouTube ve Gmail servislerine bir saati aşkın bir süre erişim hayli yavaş sağlanırken sorunun özellikle Türkiye sınırları içinde yaşandığı dikkat çekti. 

google neden yavaş ne oldu
Google erişiminde sorun yaşanan bölgeler

Twitter'dan erişim sorununa tepki gösteren kullanıcılar ise art arda tweet'ler atarken, Google'dan ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Türkiye dışında aralarında Yunanistan ve Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinden kullanıcıların da söz konusu servislere erişemede sorun yaşadığı belirtiliyor.

ERİŞİM SORUNUN NEDENİ YURTDIŞI KAYNAKLI

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, tüm Türkiye'de internette yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak Twitter üzerinden açıklamalar yaptı. Sayan, internetteki sıkıntıların yurtdışı kaynaklı olduğunu söyledi.

Tüm Türkiye'de bu öğleden sonra yaşanan internet yavaşlaması sonrasıdan BTK Başkanı Sayan'dan gelen açıklamada, yavaşlama nedeninin yurtdışı kaynaklı olduğu ifade edildi.

google'a ne oldu neden girilemiyor