BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Assistant'a Türkçe dil desteği geliyor

Apple'ın Siri'sinden sonra, Google Assistant, uzun süredir Android telefonların Siri’si olarak hizmet veriyordu. Uygulamada Türkçe dil desteği bulunmayan asistan için çalışmalarını sürdüren teknoloji şirketi, müjdeyi verdi.

Abone ol

GoogleAndroid telefon ve tabletlerde kullanılabilen akıllı asistana 14 yeni dil daha ekleneceğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre  14 dilin arasında Türkçe'nin de olduğunu aktaran Google, 2018’in sonuna kadar Türkçe dil paketi güncellemesinin yayınlanacağı, 2018’in sonuna gelindiğindeyse asistanın 30’dan fazla dili destekler hale geleceğini belirtti.

Google Assistant’a hangi diller eklenecek
Arapça, Bengal, İngilizce ( İrlanda, Hindistan, Filipinler, Tayland, Endonezya), Gujarati, Kanada, Malayalam, Marathi, Lehçe, Türkçe, Tamil, Telugu, Urdu, İspanyolca (Arjantin, Şili, Kolombiya, Peru)

Google Asistan nedir?
Google asistan Android telefonlar için Siri benzeri tasarıma sahip bir uygulamadır. Sesli komut yöntemiyle çalışan Google Asistan, temel Google özelliklerini kullanmasının yanı sıra uçak biletleri hakkında bilgi verme, randevuları kaydetme, önemli bilgileri ayarlama, alışveriş listesi tutma, arama yapma, mesaj gönderme gibi onlarca özelliğe sahip.