BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  GÜNCEL

Gönderden bayrağı indiren Arap çıktı

Diyarbakır’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Kuzey Nizamiyesi’ndeki Türk bayrağını indiren kişinin ‘Arap’ kod adlı PKK mensubu olduğu belirlendi.

Abone ol

Bayrağı indirdikten sonra iki kez Lice'de görülen Arap kod adlı teröristin dağa kaçtığı kaçtığı tespit edildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesme eylemleri sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişi için düzenlenen protesto eylemleri sırasında, yüzü poşulu bir kişi Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Türk bayrağını indirdi. 8 Haziran tarihinde gerçekleşen bu olaydan sonra bayrağı indiren kişinin askerler tarafından vurulmaması eleştiri konusu olurken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından olayın faillerinin yakalanması için soruşturma başlatıldı.

EMNİYETTE ÖZEL BİRİM KURULDU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından olayı soruşturulması için özel bir ekip oluşturulurken, bölgedeki kameralar teker teker inceledi. Yapılan soruşturma neticesinde ise 5 kişi gözaltına alındı. Savcılık tarafından alınan ifadelerden sonra nöbetçi mahkeme bir kişinin ‘yardım’ suçundan tutuklanmasına karar verirken diğer 4 kişi ise serbest bırakıldı. Ancak kurulan özel ekip, bayrağı indiren kişiyi yakalayamadı.

KİMLİĞİ 21 HAZİRAN'DA TESPİT EDİLDİ

Konuyla ilgili önemli gelişmelerden biri geçtiğimiz günlerde yaşandı. 21 Haziran tarihinde MİT,Diyarbakır Valiliği’ne, Jandarma Bölge Komutanlığı’na, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve İl Jandarma Komutanlığı’na bilgi yazısı gönderdi. Gönderdiği yazıda ise bayrağı indiren şüphelinin ‘Arap’ kod adlı PKK üyesi olduğunu belirtti.

LİCE'DE İKİ KEZ GÖRÜLDÜ VE KAYBOLDU

MİT tarafından gönderilen yazıda, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Kuzey Nizamiyesi’ndeki Türk bayrağını indiren şahsın iki kez bölgede görüldüğü bilgisi verildi. ‘Arap’ın ilk olarak 15 Haziran tarihinde yani olaydan yaklaşık bir hafta sonra Lice-Arıklı Köyü’nde daha sonra 19 Haziran tarihinde de Yolçatı köylerinde görüldüğüne dair bilgilere ulaşıldığı bilgisi diğer kurumlarla paylaşıldı.

DAĞDAN EMİRLE YAPTI, DAĞA KAÇTI

MİT tarafından hazırlanan bilgi notunda ilginç bir tespitte daha bulundu. Bu tespite göre, Arap bu eylemi, PKK’nın kırsal kadrolarının talimatı ile yaptı. Bu eylemden sonra yapılan çalışmalarda ise MİT, Arap’ın kırsala kaçtığı bilgisine ulaştığını emniyet birimleri ile paylaştı.