BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

Gölün ortasında can pazarı!

Sakarya'da dün öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış sonrasında çıkan fırtına botla Sapanca Gölü'ne açılan biri çocuk 6 kişiye zor anlar yaşattı

Abone ol

Sahile 250 metre açıkta fırtınaya yakalanan 6 kişi dalgalara Kürek Federasyonu'nun yarışlar için koyduğu dubalara tutunarak hayatta kalmaya çalışırlarken, o anlar da kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Sapanca'nın Kırkpınar Mahallesi'ndeki İstabuldere Sitesi'nde oturan site sakinlerinden Umut Akdeniz (25), Dilek Akdeniz (22), Damla Akdeniz (10), Ruhi Akdeniz(25), Betül Özdemir (25) ve Kaan Karslı (35) iki bota binerek Sapanca Gölü'ne açıldılar. Sahilden yaklaşık 250 metre açılan biri çocuk 6 kişi aniden çıkan fırtınanın ortasında kaldılar. Sağanak yağış ve zaman zaman 50 kilometreyi aşan fırtına ile bir metreyi geçen dalgaların ortasında kalan kaldılar. Batmamak için Kürek Federasyonu'nun yarışlar için koyduğu dubalara tutunarak alabora olmaktan kurtuldular. Yaklaşık 10 dakika gölün ortasında dalga ve fırtınanın ortasında yaşam mücadelesi veren 6 kişi, çığlık atarak yardım istediler.

Onları gören site sakinlerinin Sakarya Arama Kurtarma Birliğine haber vermesi üzerine bölgeye gelen ekipler fırtınanın şiddetinin azalmasıyla dubalara tutunarak yaşama sarılan biri çocuk 6 kişiyi kurtardı.

Sahile getirildiklerinde yakınları tarafından karşılanan Umut Akdeniz "Bir anda çıkan fırtına bizi sürüklemeye başladı bizde dubalara tutunduk Allah korudu''dedi.