BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Gölhisar rengarenk oldu

Gölhisar resimlerle renklendi. Şenliğe 117 takım ve 1500 dolayında öğrenci katıldı. İlçe rengarenk oldu.

Abone ol

Gölhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ikinci “Gölhisar Resim Şenliği” 1 Haziran Pazar günü gerçekleşti. “Binbir Gece Masallarının” konu edildiği bu seneki resim şenliğine 1500 civarında öğrenci katıldı.

Geçen sene 85 takım ve 1000 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen şenliğe, bu sene 117 takım ile 1500 dolayında öğrenci katıldı. Komşu il ve ilçelerinin okullarının da davet edildiği bu yıl, katılımın artması ile organizasyon da daha geniş kapsamlı ve renkli hale geldi.

Pazar günü sabah Gölhisar Pazaryerinde bir araya gelen olan takımlar, kurulan resim platformlarında öğleden sonraya kadar 1x1,5 m. resim kâğıtlarına resimler yaptılar.

Panayır havasında organize edilen şenlikte, minik anaokulu öğrencileri gösteri ve eğlenceler sundular. Dışardan gelen misafir öğrenciler ile merkez ve köyden gelen öğrencilerin kaynaştığı şenlikte, öğrenciler oyunlar oynayıp, düzenlenen animasyonlar ve müzik eşliğinde günün tadını doyasıya çıkardılar.

Çeşitli kostümler ile hayal kahramanları kılığına giren öğrenciler ayrıca yüz boyama bölümünde yüzlerini boyatarak şenlik atmosferini tam anlamıyla yaşadılar. Öğle yemeği servisi de yapılan organizasyonda, öğrenci ve çocuklara dondurma, ayran ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Resimler Cumhuriyet Caddesinde Sergilendi


Programın öğleden sonra kısmında ise, hazırlanan tüm resimler öğleden sonra trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesine sergilenmek üzere asıldı. Resim sergisi 15:00’te Armutlu Parkı’nda yapılan tören ile açıldı. Açılışa Gölhisar Kaymakamı Selami Kapankaya, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Gölhisar Belediye Başkanı Mehmet Yavuzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, İl ve İlçe daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şenliğe katılan okullara katılım belgeleri, hatıra plaketleri ve çeşitli hediyeler verildi. Halk oyunları gösterisinin ardından, serginin açılış kurdelesi, İl Mili Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Kaymakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Mehmet Yavuzer tarafından kesildi.

Törende Gölhisar Kaymakamı Selami Kapankaya yaptığı konuşmada ”Resim şenliğinde öğrencilerimiz, gençlerimiz enerjilerini, duygularını, düşüncelerini sanatla ifade etmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bir ekip ruhu içinde beraberce yardımlaşarak üretmenin sevincini yaşıyorlar. Bizler geleceğimizi daha aydın yapabilmek için sanatı seven kabiliyetli gençleri görmenin, yetiştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Ayrıca bu organizasyon eğitimin sadece sınıflarda değil, açık hava ve caddeler de yapılabileceğinin en güzel örneğidir “ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ise ”Burdur’umuzun eğitim başarısında büyük katkısı olan Gölhisar’ımız sosyal faaliyetler açısından da çok iddialı olduğunu hep gösteriyor. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin yeni dostluklar kazanması ve sanatsal faaliyetlerini geliştirmeleri bakımından çok önemli. Böyle güzel bir organizasyon gerçekleştiren Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü tebrik ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Yavuzer yaptığı konuşmada ise; “İlçemizde değişik yörelerden ve ilçelerden gelen öğrenci ve öğretmenlerimizi böyle güzel bir organizasyon vesilesiyle ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gölhisar sanatsal faaliyetlerin en güzel örneklerinden birisini böyle bir organizasyon ile iki yıldır gerçekleştiriyor. Gelecek senelerde de organizasyonu geleneksel olarak devam ettireceğiz çünkü bu tür organizasyonların toplumun kaynaşmasına ve birliğinin sağlanmasını önemli katkıları olduğu aşikârdır. Bu düşüncelerle organizasyonu beraber gerçekleştirdiğimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, organizasyonda fedakârca çalışan personelime ve özellikle şenliği düzenleyen basın müdürüme, katılım sağlayan tüm okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış sonrasında tüm sergiyi gezen daire amirleri ve beraberindekiler yapılan resimleri beğeniyle incelediler, öğrencilerle yaptıkları resimler hakkında konuştular.

1000’e yakın resmin sergilendiği caddede, halk sergilenen resimleri gece saat 22.00 ye kadar gezerek görme şansı buldu. Büyük beğeni toplayan şenlik sergilenen resimlerin toplanması ile sona erdi.