BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,65
HABER /  GÜNCEL

Gölbaşında rekora giden anket!

Başkent'in Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Abdulnasır Haşlak iddialı! Gölbaşı'nı cennete çevirecek. Son ankete göre oy oranı yüzde 50'lerde...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- Gölbaşı, Başkent Ankara’nın eşiğindeki yeşil cenneti. Moğan ve Eymir gölü ile Ankara’ya yakınlığı ile Başkentlilerin hafta sonu dinlenme ve nefes almak için kullandığı Gölbaşı’nın AKP’li belediye başkanı Abdulnasır Haşlak, yeni dönemde de Gölbaşı’nın belediye başkanlığına aday. Seçimleri kazanacağına kesin gözle bakmasına karşın, yoğun bir seçim kampanyası yürüten Haşlak, İNTERNETHABER’e 5 yıllık başkanlığı döneminde yaptıklarını ve yeni dönemde yapacaklarını anlattı.

REKORA GİDEN ANKET!

Gölbaşın'da bu ankete göre kimin
kazanacağı baştan belli. İş sadece
oy oranını rekora taşımaya binmiş.

Başkan diyor ki;

"Yaptırdığımız en son ankette oy
oranımız yüzde 50 civarında
çıktı.
Bizim gayemiz seçime kadar bu
oranı yüzde 60'a çıkarmak. Bizim
seçim kazanmak yönünden sıkıntımız
yok... Tek isteğimiz yüzde 60'ın
üzerinde oy alıp büyük bir destekle
yeniden hizmete devam etmek..."


İşte Başkan Haşlak’ın sözleri:

SEÇİLMEME ENDİŞEM HİÇ YOK

KINDIRA: Yeniden aday oldunuz. Seçimdeki şansınız nedir?
HAŞLAK: Seçilmekle ilgili hiçbir endişemiz yok. Gölbaşı’na ve Gölbaşılılara yaptığımız hizmetler ortada. Daha fazla hizmet etmek için bir dönem daha belediye başkanlığını yürütmek istiyorum. Bunu hemşerilerim de biliyor. Neler yaptığımız kadar neler yapacağımızı da biliyorlar. Bu nedenle seçimlerle ilgili hiçbir soru işaretimiz yoktur.

EN BAŞTA İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ
 
KINDIRA: Neler yaptınız başkanlığınız döneminde?
HAŞLAK: Bütüncül planlama anlayışı ile plansız alanların, imar plan ve uygulamaları yapıldı, yeni alanlar şehirleşmeye açıldı. 40 yıldır devam eden 74 ‘ Nolu Kadastro parseli sorunu 2 yılda çözüldü. 158 hak sahibi vatandaşa imar tapusu verildi. Çil Mehmet Yerleşim alanında 127 hak sahibi vatandaşa tapu hakkı kazandırılırken , 179 hektarlık alanın planlaması ile Örencik’ e 76 hektarlık modern konut alanı kazandırıldı.

Orta yoğunluklu gelişme alanı olarak belirlenen Örencik imara açıldı. İnşaat yoğunluğu %20’ den %100’ e çıkarıldı. Halaçlı- Yavrucak- Ballıkpınar- HacıMuratlı- Gökçehöyük- Hacılar- Karaoğlan’ ın da içinde bulunduğu toplam 23 köy mahalle statüsüne geçti. 10 bin m2 lik yeni alan şehirleşmeye açıldı. Bu hali ile Gölbaşı’ nın sahip olduğu mahalle sayısı 28’ e yükseldi. İmar çalışmaları bakımdan Ankara’ nın en yoğun ilçesi olan Gölbaşı’ nın %75’ i imarlı hale geldi. 23 köy’ e mahalle statüsü kazandırıldı. 10 bin m2 lik yeni alan şehirleşmeye açıldı.

MODERN MUHTARLIKLAR

KINDIRA: Gölbaşılılar bize muhtarlık binalarını anlattı….
HAŞLAK: Evet. Bu önemli bir konuydu. Hallettik. Halkın yerel düzeyde birçok ihtiyacına yanıt aradığı muhtarlık binaları, kısa bir süre öncesine kadar yetersiz koşullarda hizmet vermeye çalışıyordu. Gölbaşı Belediyesi tarafından daha modern imkanlara kavuşturulmak üzere 5 muhtarlık binası yenilenerek hizmete açıldı. Seğmenler Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi ve
Şafak Mahallesi muhtarlıkları şimdi halkın her türlü isteğine en modern alt yapısıyla karşılık veriyor.

GÖLBAŞI BÜYÜYOR

KINDIRA:
Gölbaşı, 5 yıl öncesinden çok farklı bir çehreye büründü. Bunu nasıl yaptınız?
HAŞLAK: Coğrafi olarak yarısı Özel Çevre Koruma sınırı içerisinde bulunan Gölbaşı’nda bir yandan doğal doku muhafaza edilirken diğer yandan gelecekteki nüfus ihtiyacını karşılayacak kat artışı ve ticari alana dönüşüm projeleri hayata geçirildi. Gerçekleştirilen 4 kata dönüşüm projesi ile Gölbaşı’nda 145 bin kişilik aileye konut imkanı sağlandı.

ALT YAPI YENİLENDİ

KINDIRA: Bunlar göz önünde olan değişimler. Ama ya alt yapı ne durumda?
HAŞLAK: Gölbaşı, kentli yaşama uyum sürecinde kentsel alt yapı hizmetlerinde de hayli yol kat etti. Gölbaşı’nın alt yapı hizmetlerine ait fiziki değişim bilançosunda 239 bin m imar yolu, 360 bin ton asfalt, 80 bin m2 kaldırım tretuar ve 6 adet kavşak yapımı yer aldı. 239 bin m imar yolu, 360 bin ton asfalt, 80 bin m2 kaldırım tretuar, 1.019.587 m3 stabilize çalışması yapıldı. 6 Yeni Kavşak hizmete girdi. Bunlar, Kaymakamlık önü Kavşağı, Balbudak İlköğretim Okulu önü Kavşağı, Karanfil Caddesi Kavşağı, Şehit Selami Atabey TEK Kavşağı, Şehit Selami Atabey Sanayi Kavşağı.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÜST GEÇİT

Ayrıca, Bulvar, cadde, sokak gibi günlük yaşam alanlarında yapılan düzenlemelerin yanı sıra Ankara – Konya Devlet Karayolu üzerinde yapımı gerçekleştirilen üst geçit ile insan yaşamını tehdit eden bir sorunun önüne geçilmiş oldu. Halkın can güvenliğini sağlamada hayati bir değere sahip olan üst geçit projesi 2008 yılında tamamlanarak hizmete girdi.

Daha fazlası var. Yeşil alanda % 400 artış sağlandı. Mavi yeşille buluştu. Gölbaşı gerek ilçe halkının günlük yaşam kalitesini arttıracak; gerekse ilçe dışından gelen konuklarını yüz akıyla ağırlayacak fiziksel bir görünüme kavuştu. Sadece 2007 yılında, yapımı tamamlanarak 17 park Gölbaşı’na kazandırıldı. 2008 yılında 14 park Sadece 2008 yılında 14 yeni park hizmete girdi. Toplam 47.700 m2 alanda yapımı tamamlanarak hizmete açılan 14 yeni park ile Gölbaşı’nın sahip olduğu park sayısı 38’ i buldu.

KOŞU YOLU VE FİTNESS PARK

Sosyal sorumluluk bünyesinde halkı sağlıklı yaşam için spora yönlendirmek, halkın spor yapma talebini karşılamak üzere, ilçenin fiziki mimarisinde yeni alanlar açıldı. Bu amaç ile 9 adet koşu yolu ve 20 ayrı noktada fitness park hizmete sunuldu. 2004’den bugüne spor tesisi, çocuk parkı, sahil yolu, açık hava dinlenme alanları ve ilçe için bir ilk olan çok amaçlı semt sahaları ile Gölbaşı, toplam 437 bin m2 yeni yeşil alan kazandı. Toplam yeşil alan 1 milyon 130 bin m2 Bu Gölbaşı’ nın sahip olduğu yeşil alan miktarında % 400 artış demektir.

KINDIRA: En fazla tartışılan konu Mogan’ın durumu. Balıklar ölüyordu, pislikten geçilmiyordu. Şimdi görüntüsü değişti ama hala tartılıyor…
HAŞLAK: Mogan artık nefes alıyor. Ankara’ da gölün keyfi Mogan’ da çıkıyor. Bunun nedeni, Mogan Gölü kıyısında plana aykırı tüm yapılaşmanın önüne geçilerek Mogan halk için bir dinlenme alanı haline getirilmesidir. Mogan Gölünün kenarında 25 bin metrekarelik bir alan içerisinde birçok aktivitelerin yer aldığı rekreasyon alanı düzenleme çalışması yapıldı. 8,5 kilometrelik sahil yürüyüş yolu hizmete sunuldu.

Doğal doku korunuyor, göl temizleme çalışmaları tabi yaşam unsurlarına zarar vermeden belirlenen takvime uygun olarak yapılıyor. Gölbaşı için bir ayrıcalık olan Mogan Gölü’ nün temizliği kadar, gölde barınan yaşam formlarının korunması da önemseniyor. Göl temizlik çalışmaları tabii yaşama zarar vermeden sürdürülüyor. Ayrıca Mogan’ın temizlenmesi için AB’den kredi çalışmaları sürdürülüyor.

Tüm bunları yaparken, hemşerilerimizin ekonomik gücünün arttırılması için çalışmalar da yaptık. İlçe ekonomisi için önemli bir kaynak olan; ancak ihmali nedeni ile kendisini bir sorun olarak gösteren andezit taşı üretimi, Yurtbey Bölgesi’ nde oluşturulan Andezit taşı imalatçıları ve sanayi sitesi ile bölge için etkin bir ekonomik kaynak haline getirildi. İstihdam olanağı 1.000 kişiden 5.000 kişiye ulaştı. Ayrıca ilçenin girişinde kötü bir kentsel görüntü ve kirlilik yaratan küçük sanayi sitesi, daha sağlıklı kentsel bir altyapı ile hizmet vermesi amacı ile revizyonu yapılarak Konya yolu çıkışında yer alan bölgeye taşındı. Belediye binası sorunu giderildi. Tek çatı altında hizmet vermeyi sağlayacak yeni bir Belediye Hizmet Binası, 2008 yılında Gölbaşı’na kazandırıldı. Sağlık alanında ise Gölbaşı Sağlık Ocağı’nın kurulması ile ciddi bir adım atıldı. Sosyal alanda ise; İnternet ve satranç salonundan, kütüphane ve okuma odalarına kadar öğrencilere sunduğu geniş olanaklar ile hizmet veren Bilgi Evi 2006 yılında hizmete geçti.

DOST ELİMİZ VAR

KINDIRA:
Sizin yardımlarınız da Gölbaşılılar tarafından çok konuşuluyor… HAŞLAK: Gölbaşı Belediyesi, Beyaz masa tarafından koordine edilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen giyim yardımları ve yoksulluk sınırı altında yaşayan, dar gelirli vatandaşlara yapılan gıda, giyim ve kömür yardımları ile 22 bin aileye ulaştı. 5 yıl süre içerisinde; 14 bin aileye gıda yardımı, 18 bin öğrencimize kırtasiye yardımı, 6700 vatandaşa giyim yardımı, 1200 aileye kömür yardımı (500 kg) 34 bin vatandaşımıza iftar çadırlarımızda yemek verildi.

Ama temel bir çok hizmetimiz var ki, bunlar Gölbaşını başkentin ve türkiye’nin gözbebeği haline getirmeyi amaçlıyor. Festival, spor ve gençlik merkezleri, UEFA normlarına uygun olarak hazırlanan ve toplam 8.000m² alanda hizmet verecek tesis Gölbaşının ileriye dönük yüzü olacak.

KINDIRA: Yeni dönemde gerçekleştireceğiniz projeleriniz mi bunlar?
HAŞLAK: Bu projelerin ilk adımları atıldı. Aslında yeni dönem için öncelikle İlçeyi ikiye bölmesi nedeniyle Gölbaşı’ nın temel sorunlarından biri olarak görülen , Ankara- Konya karayolu üzerinde bulunan fiziki şartları düzenleyecek yeni bir proje olan alt geçit projesi hayata geçirilecek. Kent Meydanı ve Alışveriş Merkezi Projesi var. Şafak Kültür Evi projesi var. Kültür Merkezi projemiz var. Aile Yaşam Merkezi olarak düşündüğümüz 2800m² lik alana kurulacak merkez de bayanlara özel fitness salonunun yanı sıra derslik, kütüphane, konferans salonu, kafeterya ve otopark hizmeti ile Gölbaşı’ nın bu alandaki ihtiyacını karşılayacak dev bir yatırım olarak düşündüğümüz proje var.

ŞAHİN TEPESİ VE TELEFERİK

Şahin Tepesi projemiz halkımızı ve bizi heyecanlandıran bir proje. Halkın kısıtlı kültürel ve sosyal imkanları, dinlenme ve eğlence alanları düşünülerek projelendirilen Şahin Tepesi Parkı, 44.000 m² alanında çeşitlilik gösteren imkanları ile önümüzdeki yıllarda hizmete girmeyi bekliyor. Gölbaşında yaşamayı bir ayrıcalık haline getirecek projelerden bir diğerini ise Teleferik projesi oluşturuyor. Şahin Tepesi ve Mogan Parkı arasında yapımı düşünülen teleferik hattı ile Gölbaşı’nın sahip olduğu turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor..

Aş Evi kurulması, Pazar yerinin ıslahı, 1500 kişilik düğün salonu, Şahin tepesi rekreasyon ve spor kompleksi Güzelyalı mesire alanı, Kent meydanı, Mahalle Kültür Evleri, Kongre ve kültür merkezi, Mevlana 3. etap Sosyal hizmet merkezi, Köylere mahalle konakları gibi çok sayıda proje de önümüzdeki dönemin önemli adımları olacak.

KINDIRA: Teşekkür ediyorum…
HAŞLAK: Ben de teşekkür ediyorum. Gölbaşı yalnızca Gölbaşılılar için değil, tüm Ankara halkı için gurur kaynağı ve gözbebeği olarak turistik bir merkez haline gelecektir. Alt yapısıyla, görünümüyle, eğlence ve dinlence merkezi olarak bölgenin en önemli turistik merkezi haline gelecektir. Bunun sözünü veriyorum…