BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82

Gökten vahiy inse nafile!

Sular durulacak diye aklı ödü kopanların derdi ne çevrecilik ne de Başbakan'ın dili değil.


Başbakan Erdoğan'ın sert üslubu ve kullandığı öfkeli dil, dün grup toplantısında yerini hem yumuşak hem de anlamaya, anlatmaya yönelik bir dile bıraktı.

Aslında günlerdir kendisinden beklenen konuşmayı yaptı Erdoğan.
 
"Erdoğan'ı yedirmeyiz" diyenlerin gönüllerine tercüman oldu.
 
Yaşları 20-25 arasındaki gençlere seslendi: "Ben sizi Allah için seviyorum" dedi ve AK Parti döneminden önceki dönemlerde yaşanan olaylardan örnek vererek şuanki durumla mukayese etmelerini istedi.
 
Özgürlüklere vurulan prangaların birer halkası olanların, bugün nasıl özgürlük savaşçısı olarak Gezi eylemlerinde boy gösterdiğini anlattı. 
 
Gezi parkı eylemlerinde başörtülülere yapılan çirkin tacizlere "uyduruyorsunuz" diyenlerin de cevabını verdi. 
 
Olaylar başladığından beri Menderes dönemini hatırlatan paylaşımları, haberleri görüyoruz hepimiz. 
 
Bir yağlı ilmek bulsalar Erdoğan'ın başına bir saniye düşünmeden zevkle geçirecek ve sonra da salyalarını akıta akıta izleyecek bazı insanların deşifresi oldu eylemler bir anlamda.

Çıkış noktası bu olmasa da herkes aslında içinde ne varsa boca etti bir anda ortalığa.

Çıkan manzara dehşet vericiydi. 
 
İlk günden bu yana Başbakan Erdoğan'ı kullandığı dil nedeniyle ben de eleştirdim. Fakat dün yaptığı konuşmada üslubu da dili de gayet makuldu. 
 
Ardından İstanbul Valisi'nin açıklamaları geldi ve en nihayetinde Taksim yeniden savaş alanına döndü.
 
Sular durulacak diye aklı ödü kopanların derdi ne çevrecilik ne de Başbakan'ın dili değil.

Ne kadar karıştırırsak o kadar kar mantığıyla meydanlara adam toplayanlar, ellerine fırsat geçtiğinde iyi kötü demeden, ülkenin gireceği durumu düşünmeden bir kaşık suda adam boğacak kaos sevicilerden başkası değil. 
 
Dün sabah saatlerinde Taksim'de yaşanan olaylarda "polis provokatör kılığına girdi molotof atıyor" diye yaygara yapanlar polis dedikleri kişinin aslında bir SDP üyesi olduğu ortaya çıkınca utanmak yerine başka yaygaralara yelken açmayı tercih ettiler.

Vali Hüseyin Avni Mutlu göstericinin daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi olduğunu söyledi. 

Tabi buna kim inanır? 

Gökten vahiy gelse bile inanmayacaklar belli. 

Gezi eylemlerindeki samimi eylemciler aralarına giren provokatörlerden sıyrılmayı başaramazsa ve bu samimi çevre eylemini karanlık odaklara yem ederlerse, ortaya çıkacak manzara bundan çok da farklı olmayacak: 

(Gezi eylemlerinden objektiflere yansıyan bir kare )