BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek'ten Demirtaş'a flaş 'kaset' cevabı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, elinde kaset bulunduğunu öne süren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yanıt verdi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, NTV canlı yayınında, HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş'ın kendisi için 'Elinde skandal kasetler olduğu' yönündeki iddialarına cevap verdi. 

"HDP'NİN DİN DÜŞMANI OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARDIĞIM İÇİN..."

Gökçek, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sunduğu programda, Demirtaş'ın kendisine yönelttiği bu iddiaların sebebini; kendisinin 'HDP'nin din düşmanlığı'nı ortaya çıkardığı için HDP tarafından hedef haline getirilmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Gökçek, elindeki 'yakılmış Kur'an ve tahrip edilmiş Kur'an kursu' fotoğraflarını göstererek, bu fotoğrafların 6-8 Ekim 2014'te Cizre'de yaşanan Kobani eylemlerinde çekilmiş olduğunu ileri sürdü.

İşte Gökçek'in o açıklamaları:

"KUR'AN YAKTILAR"

HDP’nin Kobani’yi bahane ederek bir yığın insanın ölümüne neden olduğunu, din düşmanlığının ortaya çıktığını söyledim. Kur’an yaktılar. Kobani’nin dinle, Kur’anla ilgili ne? Camileri yaktılar, Kur'an kursunu yaktılar.

"HDP DİN DÜŞMANI PKK'YI BESLİYOR"

Kobani’nin dinle, Kur’anla ilgili ne? Camileri yaktılar. AK Parti’yi suçluyorsun da Kobani’den 200 bin insanı ülkemize aldık. HDP din düşmanı olan PKK’yı destekliyor. Bir tarafta barış güvercini bir tarafta da savaş sürüyor. Melih Gökçek’in elinde tek bir kaset varsa dünyanın en onursuz insanıdır. Şimdi inşallah barajı aşamayacak. Dokunulmazlığı kalmayacak, kendisiyle mahkemede hesaplaşacağız. Size PKK baskı yapıyorsa kaçın gidin oy kullanmayın. Sağduyu insanları sandığa çağırıyorum. Bu seçimde yüzde 90 oy kullanılmasını istiyoruz.

ekran-resmi-2015-04-28-14.18.37.png 

"AYLİN NAZLIAKA'YI BEN MİLLETVEKİLİ YAPTIM"

HDP’nin barajı aşmaması çözüm süreci için daha iyi olur. Benim CHP uzmanı olduğum konusunda kimsenin tereddütü olmasın. CHP’li Aylin Nazlıaka’yı ben milletvekili yaptım. Davet edeceğiz, kaçak su nasıl alınır anlatsın.

"ÜST AKILIN BAŞBAKANI EKMELEDDİN İHSANOĞLU"

Üst akıl Türkiye’de bir düzen yapmak istedi. Koalisyon yapmak istiyorlar. Üst akılın koalisyonunun başbakanı Ekmeleddin İhsanoğlu.

"İÇ GÜVENLİK PAKETİNE HDP VE CHP KARŞI ÇIKTI, MHP NEDEN KARŞI ÇIKTI?"

Şimdi lütfen herkes zihnini yoklasın. TBMM'de bir tartışma oldu. Kanun çıkarılmak istendi, iç güvenlik kanunu. Ne isteniyor? kafanı örtemezsin, molotof atamazsın, havai fişekle polise saldıramazsın, cezası içeriye girersin. Buna CHP karşı çıktı, TKP ile iç içe. HDP karşı çıktı, PKK ile iç içe. Peki MHP niye karşı çıktı? Mesela Doğu'da Iğdır'daydı galiba. Üç parti birleşti, belediye meclisindeki görevlileri dağıttılar.

CHP'NİN SEÇİM STRATEJİSİ VE REKLAM KAMPANYASI

CHP'nin seçim stratejisi doğrudan doğruya ABD'li firmalar yapıyor. Diyor ki Bekaroğlu, bu stratejiyi tespit edecek, sonra yerli birisiyle anlaşacağız, o da bunu uygulanacak. Kim o Ali Taran. Ali Taran klasik olarak daha önce hatırlayın, Cem Uzan'ın bütün seçim propagandasını o hazırladı. Dış güç diyor ki, bugüne kadar diyor, kılıçdaroğlu'na yaptığı konuşmada, hep laiklik dediniz, demokrasi dediniz, faşist recep Tayyip Erdoğan dediniz. Bunların hepsini unutacaksınız diyor. Ama ne yapacaksınız diyor, milletin cebine ve midesine hitap edeceksiniz.

"ALİ TARAN VE CEM UZAN PROPAGANDALARI..."

Biz zamanında Ali Taran ile Cem Uzan'ın propagandalarını yaptık, yüzde 7 aldık diyor. Bu arada bir sıkıntı yaşadı CHP. Avrupa'da Alevi derneklerinden birisi HDP'den aday oldu ve destekleyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu telaşa düştü. CHP'nin adaylarının yüzde 60'sı alevi vatandaşlarımız, buna saygı duyuyorum. Yani bir mezhep partisi haline gelmeyi tercih etti. ikinci eylemi de bol bol atarak en az iki puan almak.

"HEPSİ CEM UZAN'IN SLOGANI..."

Bir Cem Uzan'ın vaadine bakın, mazot 1 lira diyor, Kılıçdaroğlu mazot 1,5 lira diyor. İşsizlere 350 lira maaş diyor Cem Uzan, Kılıçdaroğlu her haneye 750 lira gelir diyor.

KDV sıfıra indirilecek diyor Cem Uzan. Senede 2 maaş ikramiye diyor, yılda iki kez diyor Kılıçdaroğlu. Bu böyle devam ediyor, hepsi Cem Uzan'ın sloganının bugünkü versiyonları.

Demiş ki Cem Uzan, biz bunları veriyoruz iyi güzel de yarın ben bunları nasıl yerine getireceğim. Onlar demiş ki sen tek başına gelebilir misin? Hayır. Söyleyeceğin hazır, koalisyon da yapamıyorum. Cem Uzan kampanyası yürütüyor.