BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  SEÇİM

Gökçek'ten büyük vaat! Ankara'ya boğaz geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçim çalışmalarına görkemli bir törenle başladı.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 30 Mart seçimleri için çalışmalarına başladı. Yeni dönem için 18 adet projesinin tanıtımını yapan Gökçek'ten Ankaralılar'a iddialı bir seçim vaadi geldi.

"Ankara'ya boğaz geliyor."

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, Ankara Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle:

20 yılın her anı çalışma ve hizmetle geçti. İnşallah 5 yıl daha bu hizmet devame edecek. 20 yılda Ankara'ya adeta çağ atlattık. Önümüzdeki 5 yıl da hizmet dolu olacak.

Ben Ankaralı kardeşlerimle gönül birliği yaptım. Ben bu şehri evim, ocağım, yuvam olarak gördüm. Ankara'da yaşayan her bir kardeşimin derdi bizim derdimiz, her bir kardeşimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.

Bir şehri sevmek o şehre emek vermek, o şehrin insanını kucaklamak, hizmet üretmektir.

Bizden önce Ankara'ya nice yöneticiler geldi hiçbiri bizim kadar üretmedi, bizim kadar eser meydana getirmediler.

Seçim sürecinde bol keseden atanlarvar. Seçim öncesi proje anlatan yok, çamur atmak.. En iyi bildiği proje bu onların. Milli birliğimizi, kardeşliğimiiz hedef almak.

ANKARA'NIN 2013 PROJELERİ

Ben bugün burada Ankara'da 2023 projelerini anlatacağım. Bugün size 18 tane önemli projemizi açıklayacağım.

ANKA PARK: Avrupa'nın en büyük tema parkı Anka Park. Ankara turizmi için en büyük yatırım olacak. 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Alanda 1217 adet oyuncak olacak ki bu bir dünya rekorudur. Hedef 10 milyon ziyaretçi

ANKARA BOĞAZI: Ankara'ya deniz getirmek imkansız ama Ankara'nın da artık bir boğazı olacak. İmrahor Vadisi'nde 11 km'lik dev kanalda yaşam ve dinlenme alanları olacak. Bu yatırımın 5 yılda bitmesini hedefleyeceğiz. 

ERDOĞAN'IN ANKARA'YA HEDİYESİ

HAVAALANI METRO PROJESİ: Sıhhiye-Havalimanı metro projesinin toplam kilometre uzunluğu 30 kilometro olacak. Hedef 5 yılda bitirilmesi.

OTOBÜS TELEFERİK PROJESİ: Adliye Sarayı'nın olduğu yere inşa edilmesini hedefliyoruz. Ankara'nın bir çok bölgesine teleferik projesi hayata geçirilecek.

KUZEY YILDIZI CAMİ VE KÜLTÜR MERKEZİ: Cami Cumhuriyet döneminin en iddialı projesi olacak. İhalesi yapıldı, hafriyata başlandı. 9 bin kişilik bir caminin yanında 5 bin kişilik bir kongre ve sanat merkezi bulunacak. 

FUAR ALANI: 2014 yılı içinde fuar alanını açmak hedefimiz.50 bin kapalı 50 bin açık alana sahip olacak.

EN BÜYÜK HAYALİM

İNANÇ VE TARİH MÜZESİ: AnkaMall'ın karşısında inanç ve tarih müzesi 4 bölümden oluşacak. Ferman Müzesi, Tarih Müzesi, Bilim Müzesi, Kur'an Mucizeleri Müzesi. 21'nci asrın ancak başında anlaşılan Kur'an mucizelerinin bilimsel açıklamaları bu müzede yer alacak.

TERMAL SU PROJELERİ: Termal su kaynaklarının kullanılması için yapılan bir projedir. Tüm alt yapıları bedava yaparak, termal turizmi teşvik edeceğiz.

ÇOK AMAÇLI KONGRE MERKEZİ: Ankara'nın önemli bir ihtiyacı bu projeyle giderilmiş olacak.

ANKARA'NIN SİMGESİ OLACAK

333 ANKARA: 333 metre yükseliğinde yapılacak bina Avrupa'nın en yüksek binası ve Ankara'nın simgesi olacak. İnşallah önümüzdeki dönem bitirilecek. Otel, restoran ve işyerleri bulunacak. 

TARIMSAL VE HAYVANSAL KALKINMA PROJESİ: Ankara'ya yeni katılan ilçelerde tarım ve hayvancılığın teşviki sağlanacak.

ERYAMAN STADI: Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara'da yeni bir stadın yapımına başlayacak. Ancak Eryaman'da 15 bin kişilik stadın kat karşılığı yapılmasını belediye olarak kararlaştırdık. 

HACI BAYRAMİ VELİ CAMİ VE ÇEVRESİ ÇALIŞMALARI: 2014 yılı içnide kitapçı dükkanlarının yenilenmesi ve çevre düzenlemesi bitmiş olacak. Ayrıca Türkiye'nin en modern kapalı dolmuş duraklarını tamamlamış olacağız.

AİLE YAŞAM MERKEZLERİNİ ÇOĞALTILMASI PROJESİ: Çocukların, gençlerin ve hanımların birlikte zaman geçirebilecekleri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapıldığ ımerkezler Ankara'da yaygınlaştırılacak.

GÖLBAŞI OTOGALERİLERİ PROJESİ: Her türlü aracın satıldığı oto galerileri inşa edilecek. Arazi kamulaştırılması bitti.Yapımı en kısa sürede bitirilip, Ankara içindeki oto galerileri buraya taşınacak.

REKREASYON ALANLARI PROJESİ: Çubuk 1 barajı projesiyle 11'nci rekreasyon alanını faaliyete geçireceğiz. Barajın etrafı piknik alanıyla donatılacak. Baraj su tutmaya başladı, rekreasyon alanını da inşallah 5 yıl içinde bitirmiş olacağız. 

ÇAMKORU REKREASYON ALANI PROJESİ: Yaz kış tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek bir alan yapılacak. Çam ormanında göletle birlikte mükemmel bir piknik alanı oluşturulacak. Yaşlı ve engeliler ile başarılı öğrencilere yaz kış kamp imkanı sunulacak.

YENİ MAMAK PROJESİ: Mamak kentsel dönüşüm projesinde 5 bin konutun bitirilmesi için çalışıyoruz. Bir kısmı bitti, bir kısmının teslimi önümüzdeik günlerde yapılacak. Mamak'ın makus talihini yeneceğiz inşallah.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Gökçek konuşmasına Başbakan Erdoğan ve hükümetine desteklerinden dolayı teşekkür ederek son verdi.