BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek'ten Baykal'a düello çağrısı

Gökçek, "Adana'yı görenler burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?" diye soran CHP lideri Baykal'a "Hodri Meydan" dedi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Aytaç Durak'ı görevden alıyorsun da RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı neden görevden almıyorsun. Adana'yı görenler burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?" sözlerine sert tepki gösterdi.
Gökçek, “Benim dokunulmazlığım yok. Sayın Baykal, benim hakkımda bir şey bilip de savcılığa vermiyorsa suç işliyor” dedi.

Gökçek, Deniz Baykal’ın partisinin Bursa İl Kongresinde, Aytaç Durak’ın görevden alınmasını eleştirirken, “Aytaç Durak'ı görevden alıyorsun da RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı neden görevden almıyorsun? Adana'yı görenler burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?" sözleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Baykal’ın TV’den Bursa’da yaptığı konuşmasını izledim. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yolsuzluk varmış imajını verecek ifadeler kullanıyor. Benim dokunulmazlığım yok. Sayın Baykal benim hakkımda bir şey bilip de savcılığa vermiyorsa suç işliyor. Ortada bir şey yok da laf ebeliği yapıyorsa gene suç işliyor. Kendisi ile hemen bir TV’de açık oturumda karşı karşıya gelmek istiyorum. Benimle ilgili ne bilgisi belgesi varsa toplarlasın gelsin. Sadece konuların başlıklarını bana versin ben de bunların tüm belgelerini alıp geleyim. Mesela ben şimdiden kendisine bir konu başlığı verebilirim. Sayın Baykal’ın bir ara ortaya atılan ancak detaylı tartışılmayan banka hesapları.

KORKMASIN, ÇEKİNMESİN

Sayın Baykal Türkiye’nin ikinci büyük partisinin başkanı. Ben de Türkiye’nin ikinci Büyükşehir Belediyesinin başkanıyım. Dolayısı ile iki başkan olarak rahatlıkla tartışabiliriz. Korkmasın çekinmesin benimle açık oturuma katılsın. Bekliyorum kendisini.”