BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Gökçek'ten Aylin Nazlıaka'ya olay tweet: Gel manken ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya Twitter'dan 'Manken ol' çağrısında bulundu.

Abone ol

INTERNETHABER.COM

Tweetleriyle sosyal medyayı sallayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, "Ankara'nın suyu"nun pis olduğuna dair iddialar üzerinden polemik yaşadığı CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı Twitter'dan 'taşlama'ya devam ediyor.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümünde düzenlediği gecede CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, üzerinde Atatürk siluetli ve ’Biz her şeyi sana borçluyuz’ yazan kıyafetiyle podyumda mankenlik yapmasını diline dolayan Melih Gökçek, attığı tweette "Bu yaz bizim festivalde de defile yapacağız. Gönüllü manken olarak çıakr mısın? Kıyafeti de sen seç" dedi.

İşte Melih Gökçek'in o tweetleri:

 screen-shot-2014-11-03-at-3.16.25-pm.png

CHP'li Aylin Nazlıaka, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, binlerce başkentli Ata’nın kıyafetlerinin sergilendiği defilede mankenlik yapmıştı, elbisesiyle çok dikkat çekmiş ve çok konuşulmuştu.

aylin.jpg

Gökçek, Nazlıaka'yı eleştirmeye 'sansür' konusunda verdiği soru önergesiyle başladı. Gökçeki, attığı tweette "Aferin Aylin, Levent Gök'le show yarışına devam. CHP seninle gurur duyuyor" yazdı.

Gökçek, Nazlıaka'nın "Macbeth "adlı oyunun Devlet Tiyatroları Kasım ayı programından çıkartılmasını Meclis gündemine taşımasına ilişkin tweet attı.

Soru önergesinde, Nazlıaka, “iktidar hırsını, iktidarın zalimliğe dönüşmesini” evrensel bir dille anlatan Macbeth adlı oyunun Devlet Tiyatroları Kasım ayı programından çıkartılmasını Meclis gündemine taşıyarak, “Bu açık bir sansür değil mi?” diye sordu. Gökçek de bu soru önergesi sebebiyle Nazlıaka'yı ironik bir biçimde eleştirdi. Nazlıaka'nın oyunun sansürlenmesinin bir diğer sebebinin de 'iktidar hırsı'nı ortaya koyan bir oyun olması özelliğinden kaynaklandığını ileri sürmüştü. 

 GÖKÇEK VE NAZLIAKA ARASINDA BİTMEYEN POLEMİK: ANKARA'NIN SUYU

Ankara'nın suyunun pis olduğu yönündeki iddiaların ardından canlı yayında deney yapıp musluk suyu içen Gökçek'le Aylin Nazlıaka uzunca bir süre Ankara suyuyla ilgili polemik yaşamıştı. Nazlıaka'nın 'Evimde akan sudan hasta oldum' sözleri üzerine, Gökçek Nazlıaka'nın evine ekip yollamış, ekip görevlileri de Nazlıaka'nın apartmanında kaçak kuyu suyu kullanıldığına dair rapor tutmuşlardı.