BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  SEÇİM

Gökçek'in tüylerini ürperten iddia!

Melih Gökçek, seçimlerde hile yapılacağı iddialarını yineledi. Gökçek'in bu kez iddiası ise bir hayli ilginç;

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerde hile yapılacağı iddialarını bir kez daha yineledi. Uçan kalemlerle oyların yazılacağını, Seçim Kurulu'na teslim edilmeye gidildiğinde de kaybolan rakamların yerine kendilerinin tekrardan oy dağılımı yapacaklarını iddia eden Gökçek, YSK'nın uçan kalemlerle yazı yazılmasını engellemeleri gerektiğini söyledi.

Melih Gökçek, Ülke TV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bir kaç haftadır, seçimlerde hile yapılacağı iddialarını dillendiren Gökçek, bir kez daha bu iddialarını tekrarladı; ancak listeye yenilerini ekledi. Gökçek, bu kez hilenin uçan kalemlerle yapıcağını ve rakamların değiştireleceğini söyledi. İşte Gökçek'in o iddiaları;

"Bir kere kesinlikle sandık başında bol miktarda olay çıkaracaklar. Kendi aralarında özel eğitim yapmaya başladılar, özellikle marjianal gruplar. Yabancı medyaya ve sosyal medyaya servis edilmek üzere özel, mühürlü pusulalar basacaklar. Bunları etrafa yayacaklar ve sahte pusulalar yakaladık diyecekler. Bas bas bağırıp, ortalığı karıştıracaklar.

"SANDIĞA SAHTE OYLAR ATILACAK"

Özellikle AK Parti'nin oy oranının yüksek olduğu yerlerde, ceplerinde getirdikleri sahte pusulaları sandıklara atacaklar. Kullanılan oy sayısı ile zarf sayısı birbirini tutmadığı için sandık başında arbede çıkaracaklar. Muhalefet, kendi cep telefonlarıyla bunları kayda alacak, hazır bekleyen kameralara bu hileler hakkında beyanatlar verecektir. Yine internet üzerinden servis edilerek, Türkiye'de hile var imajı verilecek. 

OY KULLANMAMIZ ENGELLENDİ İDDİASI

Seçmene para verip, sahte oy kullandığını söyleyen seçmenler ayarlanacak. Bazı bölgelerde karışıklıklar çıkaracaklar. Özellikle hükümetin küçük olaylar çıkarıp, vatandaşın oy kullanmalarının engellendiği yaygaraları yapılacak.

UÇAN KALEM İDDİASI

Elektirik kesintileri uygulanacak. Masustan iktidar elektirikleri keserek, iktidarın kesinti yaptığını iddia edecekler. AK Parti'nin yüksek oya sahip olduğu yerlerde, sandıkları kaçırmayı deneyecekler. En önemlisi de bunu dün öğrendik. Tüm vatandaşlarımı şimdiden uyarıyorum. Bunu duyunca tüylerim ürperdi. Bir kalem var, yazıyorsunuz ondan sonra da kaybolup gider. Şöyle bir hileyi kesinlikle düşünüyorlar. Altta toplanan parti oylarını toplayacaklar. Üstteki rakamları dediğim gibi bu kalemle yazılacak. Yolda bunları değiştirecekler. Tekrarlıyorum, net bilgi, kesin, yüzde yüz bilgi. Tüm Türkiye'de bu uçan kalemle yazılmasına müsade edilmemesi gerekiyor. Bir de tüm vatandaşlarımızı sandık başına davet ediyorum. Kendi sandığı başında oyları saysınlar. Özellikle de sandık başında oyları sayanlara.