BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek'in kedisi aslen nereli?

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökçek'in basın getirdiği kedilerin babalarının Van Kedisi olduğunu etti.

Abone ol

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökçek'in basın toplantısına getirdiği kedilerin babalarının Van Kedisi olduğunu iddia edince kavga çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçen perşembe Ankara’nın yeni logosunu tanıtmıştı. ‘Mavi sarı gözleri ile gülen Ankara kedisi’ olan logonun tanıtım toplantısına Melih Gökçek iki yavru Ankara Kedisi getirmişti.

Ankara’nın yeni logosuna en ilginç tepki önceki gün Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu’ndan geldi. VATSO Başkanı Ankara’nın yeni logosu ’Gülen Ankara Kedisi’ ile ilgili, “O kediler Ankara’da doğmuş olsalar dahi babaları kesinlikle Van Kedisi’dir” dedi.

'VAN HALKINA HAKARETTİR’

Zahir Kandaşoğlu, Melih Gökçek’in, meclis toplantısına iki yavru “Van Kedisi” ile katılmasının Van halkına, Doğu Anadolu Bölgesi’ne hakaret olduğunu ileri sürdü. Zahir Kandaşoğlu, Van Kedisi’nin sadece Vanlıların değil, bütün Türkiye’nin değeri, zenginliği ve kültürü olduğunu söyledi.
Zahir Kandaşoğlu bu değere göz dikmenin, bunun üzerinden siyaset yapmanın ve polemik yaratmanın bir belediye başkanına yakışmadığını ifade etti. Bu şaşırtıcı açıklamalara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin cevabı gecikmedi.

‘İNTERNETTEN ÖĞRENSİN’

Belediye Basın Merkezi dün yaptığı açıklamada, “Gülen Ankara Kedisi”nin, Van Kedisi olduğu yönündeki açıklamayı üzüntüyle karşıladıklarını belirtip, Zahir Kandaşoğlu’na internete girip iki kedi arasındaki farkı öğrenmesi tavsiye edildi.

Açıklamada Kandaşoğlu’nun, “Gülen Ankara Kedili” logonun kamuoyunda büyük ilgi görmesinden yararlanarak, “kendi adına bir tanıtım yapma hevesi içine girdiği” iddia edildi. Kavganın sebebi olan Ankara kedilerinin tüyleri tamamen beyaz ve uzun olurken gözleri sarı ve mavi iki ayrı renkte oluyor. Van Kedileri’nin tüyleri ise daha kısa ve iki ayrı göz renginden biri genellikle kehribar renginde oluyor.