BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

Gökçek: O videoyu defalarca izledim

Ankara'da kontrolden çıkarak 12 kişinin ölümüne yol açan otobüs kazası hakkında Melih Gökçek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Dikimevi'nde dün 12 kişinin ölümü ve 12 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın nedeni araştırılıyor.

Kazanın videosunu izleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, "O videoyu defalarca izledim inanılır gibi değil Yakmış sigarayı basmış gaza" dedi.

Kazaya ilişkin Gökçek ile konuşan Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, sohbetin ayrıntılarını bugünük köşesinde aktardı:

CİNNET HALİ Mİ?

KAN çanağına dönen haberler arasında boğulmadan...
Ankara Dikmen'deki otobüs katliamını sorguluyorum.
-Nasıl oldu?
Başkan Melih Gökçek'i aradım.
O da şaşkın.
Daha "Başkan, başımız sağ olsun. Nasıl..." dedim...
O dakika anlatmaya başladı:
"İnanılır gibi değil. Olay yeri videosunu defalarca izledim. Durdum, bir daha izledim. Gerçekten inanılır gibi değil. Otobüsü park edip iniyor. Sonra ne oluyorsa, bir sigara yakıyor. Gaza basıyor..."
-Peki bir cinnet hali falan mıdır?

PİSİKOJİK TEST SONUÇLARI TAM PUAN

sürücü.20151003095709.jpg
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesindeki hesabına bir takipçisinin gönderdiği, direksiyon başında telefonla meşgul olan EGO şoförünün yer aldığı fotoğrafın ardından şoför geçici olarak işten el çektirildi.

-Bakıyorlar tabii.
-Bir konuyu merak ediyorum. Sonuçta otobüs şoförleri gün boyu trafikte. Bana göre uçak pilotundan farkları yok. Buna sinir de dayanmaz beden de... Biz birkaç saat trafiğe çıkıyoruz... Korna sesinden, trafikten delirecek gibi oluyoruz. Bu şoförlere bir psikolojik destek var mı? Test yapılıyor mu?
-Elbette yapılıyor. Belirli aralıklarla uzmanlar kontrol ediyor. Ben de olaydan sonra şoförün psikolojik test sonuçlarına baktım. Hepsi tam puan... Yani ne oldu anlamadık."

Yazının tamamı için

TUTUKLANAN ŞOFÖRÜN İFADESİ

Dikimevi'nde dün 12 kişinin ölümü ve 12 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karışan belediye otobüsünün sürücüsü tutuklandı. Zanlı, savcılık sorgusunda, Kızılay'a doğru giderken, kazanın meydana geldiği Cemal Gürsel Caddesi'nde hasarlı trafik kazası gördüğünü ifade etti.

Otobüsü durdurduğunu ancak vitesi boşa getirip getirmediğini hatırlamadığını söyleyen zanlı, araçtan çıkarak kazaya baktığını, trafiğin 10 dakika kadar kapalı kalması üzerine bütün yolcuların metroya binmek üzere otobüsten indiğini anlattı.

Otobüsünün arkasındaki araçların kornaya basarak, otobüsü biraz öne almasını istediklerini ifade eden E.A, şunları söyledi.

"Bunun üzerine aracımı biraz ileri almak istedim. Araç çalışıyordu. El frenini indirdim. Biraz ileri alacaktım. Bu sebeple biraz gaza dokundum. Araç yavaşça hareket edeceğine hızlı şekilde hareket etti. Hemen frene bastım, fren tutmadı. Otobüs hızlı şekilde öne doğru hareket etmeye başladı. Önümde bir tane otobüs vardı. Otobüse vurmamak, sağına geçmek için direksiyonu sağa kırdım. Direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Otobüs hakimiyetim dışında kaldırıma çıktı. Israrla ayak frenine bastım. Otobüs durmadı, heyecanlandım. El frenini çekemedim, unuttum. Otobüs kaldırımda devam ediyordu. İnsanlar kaçışıyordu. Onlara çarpıyordum. Kaldırımın kenarında bulunan iki araca yandan çarptım. Kaldırımda bekleyen ve yürüyen insanlara otobüs çarptı. Devamlı ayak frenine basıyordum. Otobüs benim ayak frenine basmamla mı durdu, bilemiyorum. Araç durdu. Daha sonra şoka girdim."

ANKARA'DAKİ OTOBÜS FACİASI - KAZA ANI (Tıklayın)...