BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  MEDYA

Gökçek koltuğu aldığı yöntemle geri verecek!

Ankara'daki seçim sonuçları tartışılmaya devam ediyor. Mansur Yavaş sonuçlara itiraz etti.

Abone ol

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçimlere hile katıldığı iddiasıyla YSK'ya başvurdu ve oyların yeniden sayılmasını istedi.

Seçimlere damgasını vuran bu olaya Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten tepki gelirken, Habertürk si yazarı Fatih Altaylı bugün köşesine ilginç bir anektodu taşıdı.

Altaylı, 20 yıl önce Gökçek'in de seçim sonuçlarına itiraz ettiğini ve 4. kez oy sayımından sonra başkanlığı kazandığını belirtti.

İşte Altaylı'nın bugünkü yazısının o bölümü:

GÖKÇEK DE ONDAN AŞAĞI KALMIYOR 

ANKARA'da kimin kazandığı tartışması bitmiyor. Mansur Yavaş sürekli olarak yeniden sayım istiyor. Melih Gökçek de ondan aşağı kalmıyor, "Yeniden sayılsın. Asıl oyu çalınan benim" diyor.

Benim bu yazıyı kaleme aldığım dakikalara kadar işin içinden hâlâ çıkılamamıştı ama Ankara'da oy
sayımlarında bir şeylerin normal gitmediği herkesin ortak fikri.

 20 YIL ÖNCE DE BÖYLE OLMUŞTU

İşin ilginci, Ankara'da bu durum ilk kez olmuyor. 20 yıl önce Melih Gökçek'in o dönemin CHP'si diyebileceğimiz SHP adayı Korel Göymen'i geçerek belediye başkanlığını elde ettiği seçimde de aynı olaylar yaşanmıştı.

İlk sayımda Korel Göymen 20 bin oyla seçimi kazanmış, ardından Melih Gökçek'in yaptığı itirazlarla oy sayımı 4 kez tekrarlanmış ve sonunda belediye başkanlığı Melih Gökçek'e geçmişti.

MELİH GÖKÇEK ALDIĞI YÖNTEMLE GERİ VERECEK 

Melih Gökçek 4 kez tekrarlanan oy sayımı sonrası oturduğu başkanlık koltuğunu 20 yıldır koruyor. Şimdi ise Mansur Yavaş, 20 yıl önce Melih Gökçek'in yaptığını yapıyor ve oyların yeniden sayılmasını istiyor.

Eğer bu itirazlar sonuç verirse Melih Gökçek koltuğu "aldığı yöntemle" geri verecek. 20 yıllık belediye başkanlığından sonra tabii...