BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Gökçek istifa kararı aldı mı kulisler bunu konuşuyor

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifa ediyor mu? Abdulkadir Selvi, AK Parti ve Melih Gökçek çevresinden yansıyanları köşesinde aktardı.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifa edecek mi? Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ı ikna edemeyeceğini anlayan Gökçek’in istifa kararı aldığını yazdı.

Gökçek'in istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. Gökçek bilmecesi AK Parti kulislerini yakından takip eden isimlerden biri olan Abdulkadir Selvi Hürriyet'teki köşesinde son durumu yazdı.

Gökçek'in yakın çevresine “Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım, yolsuzluğum mu var, FETÖ’cü müyüm, neden istifa edeceğim” diye itiraz ettiğini yazan Selvi, Erdoğan'ın kararlı tutumu karşısında Gökçek'in yumuşama belirtisi gösterdiğini iddia etti.

Gökçek'in görevi bırakmamasının perde arkasına dair konuşulanları Selvi köşesinde böyle anlattı:

GÖKÇEK'İN ZAMAN KAZANMA FORMÜLÜ
"Gökçek, Erdoğan’la görüşmesinde, “Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz” demişti. 2019 yerel seçimlerine kadar görevini sürdürmeyi istiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise o görüşmede Gökçek’e hatalarını sıralayıp, “Bu işi fazla uzatma, istifa et” karşılığını vermişti. Erdoğan ile görüşmeden sonra istifasını açıklamaması Gökçek’in, Kadir Topbaş gibi sessiz sedasız bir şekilde çekilmeyeceğini gösterdi. Kendisine yakın isimlere, 2019’a kadar görevinin başında olduğu, Erdoğan’ın kendisine 2019’dan sonra aday olmayacağını kuvvetli bir şekilde hissettirdiği haberlerini sızdırdı. Hiçbiri doğru değildi.

Bu Erdoğan’ın önerisi değil, Gökçek’in zaman kazanma formülüydü. Aslında Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin de gizli kalmasını istiyordu. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki makam telefonu üzerinden konferans yaptırarak irtibat kurduğu gazetecilere, “Ben belediyede çalışıyorum. Cumhurbaşkanı ile görüşme yok. Nereden çıkarıyorsunuz” diye tepki gösteriyordu. Bu görüşmeleri yaptıktan birkaç dakika sonra Cumhurbaşkanı ile görüşmesi başladı.

İSTİFA KARARI ALDIĞI SÖYLENİYOR
Gökçek’le ilgili sürecin kolay olmayacağı biliniyordu. Öyle de oldu. Ama sanıyorum Gökçek krizinde sona gelindi. Erdoğan’ı ikna edemeyeceğini anlayan Gökçek’in istifa kararı aldığı söyleniyor.

Peki Gökçek giderken yerine kim gelecek? İbre şimdilik Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den yana."