BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  EKONOMİ

Godiva'dan dev atılım dünya çapında 2 bin kafe yolda

Financial Times, dünyanın en prestijli çikolata markası Godiva'yı satın alan Yıldız Holding'in dünya çapında yeni atılımları olduğunu yazdı. Haberde çikolata devi Godiva'nın 2 bin adet kafe açacağı bu sayede gelirlerini de 5'e katlayacağı bilgisi yer aldı.

Abone ol

Dünyanın en prestijli gazetesi Financial Times’da Yıldız Holding’in satın aldığı Godiva ile ilgili bir haber yayınlandı. Andrew Edgecliffe, Johnson ve AliStair Gray imzasının yer aldığı haberde Godiva’nın 2000 adet kafe açarak global kafe pazarına damga vuracağı ve gelirlerini de 5’e katlayacağı bilgisi yer aldı.

Habere göre Kuzey Amerika ve Asya’daki büyüme için Godiva ve Morgan Stanley’deki bankacıların bir araya geldiği, stratejik ortaklarla 1 milyar dolarlık potansiyel rakam üzerinde görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

Haberde Godiva’nın 2017’deki gelirinin 1 milyar doların çok üstünde olduğu Japonya’daki bölümünün gelirinin ise 350 milyon dolar olduğu belirtildi.

KAHVE VE ÇİKOLATA AYRILMAZ İKİLİ
2017 Eylül ayında Godiva’nın başına gelen daha önce de Starbucks yöneticisi olan Annie Young-Scrivner ise konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“2024’e kadar cafe planlanımızla gelirlerimizi 5’e katlayabiliriz.  Sermayeye ihtiyacımız  olduğunu biliyoruz ama Japonya’daki işimizle ilgilenen çok sayıda  büyük fon var. Kahve tüketiminin dünyada hızla büyüyeceğine inanıyoruz. Godiva mağaza zinciri zaten bu işin doğal uzantısı. Kahve ve çay çikolatanın ayrılmaz parçası. Hızlı tüketim malı üretenlerin kahveye yönelik ilgili büyüyor."

BAHAR AYLARINDA NEW YORK'TA AÇILACAK
Konu ile ilgili şirketlerin yaptığı birleşim ve satın almalardan örnekler veren Young-Scrivner, şöyle konuştu: "Coca Cola İngiliz Cafe Zinciri Costa’yı  3.9 milyon pounda satın aldı. Nestle Starbucks’ın kahve ürünlerini cafe dışında satmak için 7.2 milyar dolar ödedi. Gelecek bahardan itibaren 150-250 metrekare cafelerle New York’tan başlayarak büyük şehirlerde operasyona başlayacağız.

MENÜDE NELER OLACAK?
Cafelerin üçte biri Kuzey Amerika’da, üçte biri Asya’da ve diğer üçte biri diğer ülkelerde açılacak. Menüde sıcak çikolata, dondurma, bisküviler/kekler, çikolata kaplı çilek, tatlı tuzlu içeren kruvasan, waffle gibi ürünler olacak “

2010 yılında Londra’nın ünlü ve lüks alışveriş merkezlerinden Harrods başta olmak üzere İstanbul ve Shanghai’de 40’a yakın Godiva cafesi olduğunu belirten CEO Young, Godiva’yı tüm dünyada büyütmek için çalışmalarının olduğunu belirtti.