BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Göçük altında kalan işçiler kurtarıldı

Aydın’da içme suyu hattı döşemekte olan işçilerin üzerine toprak göçtü.

Abone ol

Can pazarının yaşandığı olayda göçük altında kalan iki işçinin, diğer işçiler tarafından kurtarılması saniye saniye kaydedildi.

 İşçiler, tonlarca toprağı elleri ile kazarak göçük altında kalan arkadaşlarını kurtardı. Hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

 
Olay bugün öğleden sonra Kemer Mahallesi Balıkköy Afetevleri yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İkizdere Barajı’ndan gelecek olan içme suyu hattının borularını döşemekte olan bir firmaya bağlı olarak çalışan Enver Kayrak ve Veli Kirazcı isimli işçiler, yaklaşık 3 metre derinliğinde açılan kanalda çalıştıkları sırada büyük bir toprak kütlesi kaydı.

Bir anda göçük altına kalan işçileri kurtarmak için arkadaşları adeta seferber oldu. Can pazarının yaşandığı olayda tüm işçiler elleri ile toprağı kazarak göçük altındaki arkadaşlarını kurtaramaya çalıştılar. Toprak altında kurtarılmayı bekleyenler için saniyelerin bile önemli olduğu olayda, kurtarma çalışmalarına iş makineleri de destek verdi.


Bu arda olay 112 Acil Servis ekiplerine ve Aydın Belediyesi Acil Kurtarma Servisi’ne bildirildi. Kurtarma ekipleri olay yerine gelinceye kadar işçiler ölmek üzere olan arkadaşlarını kurtardılar. Olaydan sonra, işçilerin şok yaşaması nedeniyle inşaat firması çalışmalara ara verdi.