BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.427,55
HABER /  SAĞLIK

Göbekli erkekler iticiymiş

Eyvah! Göbekli erkekleri kadınların büyük bir bölümü itici buluyormuş. Hemde bir çok nedeni var!

Abone ol

İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma, erkeklerdeki bira göbeğinin, modern kadınlar için itici bir hale gelmeye başladığını ve bu nedenle de erkeklerin, göbeklerini eritmek için kendilerini baskı altında hissettiğini ortaya çıkardı.
Norwich Union Sağlık Merkezi’nin, telefonda 500 erkekle konuşarak yaptığı anket, her 4 erkekten birinin bira göbeğine sahip olduğunu, kilo vermek için kendilerini baskı altında hissettiğini ve ideal vücut ölçülerindeki ünlü erkeklere özendiğini ortaya koydu. Göbekli erkeklerin en çok, ünlü İngiliz futbolcu David Beckham’ın, ikinci olarak da Brad Pitt’in vücuduna özendiği saptandı. Ankete katılan 500 erkekten 125’inin eşlerine ya da kız arkadaşlarına ’Sıklıkla spor yapıyorum’ diyerek yalan söylediği de ortaya çıktı.

BİLİNÇSİZ SPOR SAĞLIĞA ZARAR VERİR
İngiliz spor ve sağlık uzmanı Dean Hodgkin, göbekli erkeklerin kendilerini baskı altına hissetmeleri sonucunda çok fazla ve bilinçsizce spor yaptığını, bunun da zayıflamak uğruna vücuda ciddi zararlar verebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Hodgkin, erkeklerin görünüşlerinden çok, sağlıklarına önem vermeleri gerektiğini söyledi. Norwich Union Healtcare sağlık merkezi sözcüsü Dr. Doug Wright ise "Göbekli erkeler kilo vermek için bilinçsizce hareket ediyor, ancak bu durum vücutları için son derece tehlikeli" dedi. İngiliz Erkek Sağlık Forumu Başkanı Dr. Ian Banks, erkeklerin, tıpkı kadınlar gibi kilo sorununu önemsediğini vurgularken, "Kilo problemi erkeklerde takıntı haline geldi" dedi.