BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Dünya ekonomisi için felaket senaryosu

'Doktor Kıyamet' olarak anılan ünlü yatırım uzmanı Marc Faber, önümüzdeki dönem için oldukça karamsar konuştu.

Abone ol

Gloom, Boom ve Doom raporunun yazarı ünlü yatırımcı Marc Faber, piyasalar için felaket tablosu çizdi. Hükümetlerin kurtarma ve gevşek para politikalarının, sağlam bir ilerleme yaratmayacağını söyledi. Bu politikaların enflasyon oranlarını sıçratacağının ve ekonomiyi dibe vurduracağının altını çizen Faber, varlıklı yatıırmcıların da yatırımlarının yarısının eriyeceğini öngördü.

Faber, CNBC'ye verdiği röportajda kurtarma paketleri ve basılan paranın uzun süreli bir kalkınma sağlamayacağını iddia etti.

Zenginlerin daha da zenginleştiğini, orta sınıfın gelirlerinde ise bir değişme olmadığını savunan Faber, dünya ekonomisinin sağlıklı bir şekilde büyümeyeceğini söyledi.

Faber'e göre dünya ekonomisi önümüzdeki dönemde büyük bir servet kaybı riskiyle de karşı karşıya kalacak. Faber, yüksek enflasyon, toplumsal karmaşa, savaş ve kredi piyasalarının donması gibi felaket senaryolarının sermaye kaybına yol açacağını söyledi.

Ünlü yatırım uzmanı, zengin kesimin birikimlerinin yüzde 50'sini kaybetme ihtimali olduğunu belirtti. Sorunların ertelenerek daha da içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Faber, devletlerin aşırı borçlandığını da vurguladı.