BIST 9.581
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.488,83
HABER /  GÜNCEL

G.Kurmay Çiçek'in ismini unutmuş

İnternet andıcı soruşturmasında Genelkurmay'ın Dursun Çiçek'in ismini listeye dahil etmediği ortaya çıktı

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı 'internet andıcı' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığı'na Dursun Çiçek'in ismini sehven bildirmemiş.

 Askeri bir darbeye zemin hazırlamak üzere kamuoyunu yöndirme amaçlı internet siteleri kurdukları gerekçesiyle 22 kişi hakkında düzenlenen iddianamenin delil klasörlerinde, Genelkurmay Başkanlığı'nın sehven cevabına yer veriliyor. Genelkurmay Başkanlığı tarafından soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen bir yazıda, daha önceden savcılığa gönderilen personel listesine Dursun Çiçek isminin sehven yazılmadığı belirtiliyor.İddinamenin 2 ve 3. ek delil klasöründe "pkkgercegi.net", "terorguvenlik.net", "terorizminfo", "gurbetciler.info, "pontuslu.com", "irtica.org", "irtica.net" isimli internet siteleriyle ilgili tespit tutanakları yer alıyor. Diğer klasörlerde her sanığın ayrı ayrı ifadeleri, aramalarda bulunan malzemelerin listesi ve yazışmalar bulunuyor. "Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen gizli içerikli belgelere" de klasörlerde yer veriliyor.

İnternet andıcı iddianamesinin 9. ek delil klasöründe Genelkurmay Başkanlığı'nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sorularına verdiği cevaplar yer alıyor. 30 Aralık 2010 tarihli cevabi yazının altında Genelkurmay Başkanlığı adına Hukuk İşleri Müdürü Hakim Albay Şakir Aytaş'ın imzası bulunuyor. Yazıda savcılığın "İrtica.org ve turkatak.gen.tr" isimli internet sitelerinin yayın yaptıkları dönemlere ait ulaşılabilen sayfaları üzerinde yapılan incelemeden bahsediliyor. Buna göre "Türkiye Cumhuriyeti Yürütme Organı'nı hedef alan bazı yayınların yer aldığının belirlendiği, bu yayınların TSK'nin Bilgi Destek faaliyetleri kapsamında değerlendirilemeyecek nitelikte görüldükleri"ne ilişkin sorularına cevap veriliyor.

Genelkurmay'ın cevabında "Söz konusu internet siteleri daha önceden eski adıyla Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı, değişen adıyla Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından işletilmiştir. Site içerikleriyle ilgili Bilgi Destek Dairesi arşivinde herhangi bir kayıt, dokuman ya da içeriğin arşivlendiğine dair bir bilgiya rastlanılmamıştır." deniyor. Genelkurmay yazısından şu görüş belirtildi: "Genelkurmay Başkanlığı'nın, bu sitelerde yayınlanan yazıları kurumsal kimliği altında yayınlandıklarına dair hiçbir belge bulunmamaktadır. Bunun yanında çeşitli basın ve yayın organlarında yayınlanan haberlere dayanılmış olsa dahi TSK tarafından hizmete yönelik amaçlar doğrultusunda işletilmesi öngürülen internet sitelerinde yer verilmesinin, kurumsal olarak onaylanmasının da mümkün olmadığı kıymetlendirilmektedir"

Genelkurmay, yazısında "Bilgi Destek Daire Başkanlığı" personeline ait kayıtların incelendiğini, Şube Müdürlüklerinde görev yapan personelin Ek-F listesinin de savcılığa iletildiğini belirtirerek, "2008-2009 yılları arasında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü görevlerinde bulunan Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in isminin listeye sehven yazılmadığı belirlenmiştir. Bu işlemde herhangi bir kasıt bulunmakmaktadır."