BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  DÜNYA

Gizli mezardan 32 ceset çıkarıldı

Meksika'da güvenlik güçleri, çarşamba günü buldukları yasa dışı kamptaki mezardan 32 ceset ve 9 kafatası ortaya çıkardı.

Abone ol

Guerrero eyalet sözcüsü Roberto Alvarez, devriye gezen güvenlik ekiplerinin, rakip uyuşturucu çetelerinin faaliyet gösterdiği eyaletin Zitlala bölgesinde bir dağın eteğine kurulu yasa dışı kampta yaptığı incelemelerde toplam 32 ceset ve 9 kafatasının bulunduğunu belirtti.

Devriye sırasında, çarşamba günü kaçırılan bir kişinin kurtarıldığını hatırlatan Alvarez, kampta herhangi bir şüpheliye rastlanılmadığını ifade etti.

UYUŞTURUCU ÇETELERİ TERÖR ESTİRİYOR

Uyuşturucu çetelerinin kaçırdığı kurbanlara ait uzuvların saklandığı soğutucuların da ele geçirildiğini söyleyen Alvarez, 32 cesedin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Farklı uyuşturucu kartelleri arasındaki çatışmalar nedeniyle sık sık şiddet olayları yaşanan Guerrero eyaletinin farklı bölgelerinde, son günlerde yol kenarlarına atılmış cesetler bulunduğu bildirilirken, 2016'nın ilk 10 ayında bin 832 cinayet işlendiği kaydedildi.

Kamptaki kuyulardan çarşamba günü 7 ceset çıkarılmıştı.

Geçen ay, Meksika'nın batısındaki Chapala Gölü ve çevresinde 13 ceset bulunmuştu. Jalisco eyaleti Başsavcısı Eduardo Almaguer, çete üyelerinin, Michoacan eyaletinde, çetenin diğer üyeleri tarafından öldürüldüğünü ve cesetlerinin göle dökülen bir nehre atıldığını belirtmişti. 

Başsavcılık tarafından geçen yıl yayımlanan bir rapora göre, ülkenin 32 eyaletinin yarısında Meksika hükümetinin uyuşturucu kartellerine savaş ilan ettiği 2006 yılından 2015 yılına kadar 174 toplu mezar bulunmuştu. Raporda, 1 Aralık 2006 ve 28 Şubat 2015 arasında bulunan mezarlardan 601 ceset çıkarıldığı ve bunların sadece 116'sının kimliğinin belirlendiği kaydedildi. En fazla toplu mezarın Guerrero eyaletinde bulunduğu açıklanan raporda, eyaletteki 79 toplu mezarda 199 ceset bulunduğu belirtilmişti.