BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

Gizem Akhan kefaletle serbest

Rus mahkemesi, Gazprom Neft’e ait petrol platformuna tırmandıkları gerekçesiyle 26 Eylül’den gözaltında tutulan Greenpeace eylemcilerinden G...

Abone ol

Rus mahkemesi, Gazprom Neft’e ait petrol platformuna tırmandıkları gerekçesiyle 26 Eylül’den gözaltında tutulan Greenpeace eylemcilerinden Gizem Akhan’ın kefaletle serbest bırakılması karar verdi.
Bugün Primorsky mahkemesinde görülen davada, Akhan 2 milyon ruble (61 bin 500 dolar) kefaletle serbest bırakıldı. Akhan, hapishaneden salıverilelecek olmasına karşın, dava devam ettiği için St Petersburg’dan ayrılamayacak. Kefaletin en son 29 Kasım’a kadar yatırılması gerekiyor. Duruşmaya verilen arada, "Çok haksız bir şekilde iki aydır hapishanede tutuluyorum. Umarım tahliye kararı çıkacak. Daha fazla uzamamalı. Aslında dava tamamen kapanmalı" şeklinde konuşan Akhan’ın kararın açıklanmasından sonra mutlu olduğu görüldü.

"İKİ AYDIR YAŞADIKLARIM KOLAY DEĞİL"
Demir parmaklıklar arasından kararı yorumlayan Akhan, "Serbest bırakılma kararı çıktı ancak suçlamalar devam ediyor maalesef. İki aydır yaşadıklarım hiç kolay değildi, o nedenle mutluyum bunun bitmesinden dolayı ama evime dönemiyorum" dedi. Ailesini çok özlediğini söyleyen Akhan, "Bugüne kadar hapishane koşullarından dolayı ailemin buraya gelmesini istemiyordum ancak artık buraya gelmelerini çok istiyorum" şeklinde konuştu.
“Holiganlık ve güvenlik güçlerine kötü davranma” suçlarından yargılanan Akhan’ın bugün duruşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP’li milletvekilleri, Melda Onur, İlhan Cihaner, Veli Ağbaba ve Greenpeace eylemcileri takip etti. Mahkeme dün de Greenpeace üyesi 30 aktivistten 16’sının kefaletle serbest bırakılması kararını vermişti.
Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede Greenpeace üyelerinin serbest bırakılması için protesto gösterileri düzenlenmişti.
(İHA)