BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49

Giydikleri fistan, istedikleri Kürdistan

Önce ABD'ye, ardından Rusya'ya giden Selahattin Demirtaş döner dönmez ayağının tozuyla açıklama yapmış.

Önce ABD'ye, ardından Rusya'ya giden Selahattin Demirtaş döner dönmez ayağının tozuyla açıklama yapmış.

"Madem hasta ameliyat masasına yatırıldı, defalarca denedik, ilaç verdik, serum verdik olmadı. O hasta oradan iyileşmeden kalkmayacak. Artık gelecek yüzyılda Kürdistan olacak! Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak? Yüzyıllardır okyanusun altında batan bir gemi gibi okyanusun üstüne çıkacak ve bir güneş gibi parlayacak. Halkın iradesinin önünde hiç bir güç duramaz" demiş.

Yahu 3 gün önce Meclis çatısı altında "Vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" diyen sen değil miydin?

Hadi diyelim ki namus ve şeref gibi mukaddes kavramları önemsemedin ve milyonların gözünün içine baka baka yalan yere yemin ettin.

O zaman yapman gereken tek şey var.
 
Kalıbının adamıysan,"Bedel ödesek de Kürdistan'ı kurmak için hendek kazarak direnmeye devam edeceğiz" diyorsan hodri meydan!

Sur mahallesi senin oturduğun sosyete mahallesinin hemen yanında. Al silahı gir Sur'a! "Kürdistan için direniyoruz" yalanıyla saf salak insanları kandırmak kolay.

Hadi git diren de görelim adamlığını!...

30 yılda öldüre öldüre geldiği noktada üç hendeğe bile sahip çıkamıyor. Üstüne bir de Kürdistan kurup destan yazacak!

Yavaş gel paşam, radara yakalanırsın!

Rus uçağının 17 saniye ihlaline bile göz yumamayan devlet senin ülke kurmana göz yumar mı sanıyorsun?

Hasta ameliyat masasından kalkacakmış da bir güneş gibi parlayacakmış!

"Güvenlik güçleri anamızı ağlattı" diye zırıl zırıl ağlayan PKK'lılara gaz vereceğim diye kelimelerin feleğini şaşırtıyor mübarek.

Uyan beyim, uyan!

O dediğin hastayı Erdoğan ameliyat masasına yetiştirmek için çabalarken, sizler ambulansları yaktınız. Ambulansları koruyan askerleri, polisleri şehit ettiniz.

Yetmedi, hastaneleri yaktınız. Doktorları, hemşireleri kurşunladınız. Geride kalanlar hastaneyi çoktan terketti. Yani senin anlayacağın o hastayı sizler ölüme mahkum ettiniz.

Geçmiş ola...

De ki Kürdistan'ı kurdun.

Aylardır Güneydoğu'dan kaçanlar bile batı illerine kaçıp, senin "Katil" dediğin devlete sığınıyor. Sen hiç Kandil'e gideni gördün mü? Cemil Bayık'tan, Murat Karayılan'dan, Bahoz'dan yardım isteyeni duydun mu?

De ki kurdun...

Yahu Türkiye destek vermesine rağmen Barzani bile Kuzey Irak'ta Kürdistan devletini kuramıyor. Sen karşına Türkiye'yi alarak mı kuracaksın?

Ne olacak biliyor musun?

Çok değil, seni şimdi gaza getiren küresel güçler iki yıl dolmadan gelip o hayalini kurduğun kaynakları elinden alır. Bir de bakmışsın ki Irak'ta, Afganistan'da, Suriye'de, Libya'da olduğu gibi malına, namusuna çökmüşler. 

Sana da mülteci olarak Türkiye'ye sığınmak düşer.

Sen Rus gazını fena yüklenip gelmişsin ama unuttuğun bir gerçek var. Gazı Ruslar veriyor olabilir ama boruyu Türkler döşüyor. 

Sosyal medyada bir kardeşimin dediği gibi...

Giydiğiniz fistan. İstediğiniz Kürdistan. Boş hayalleri bırakın hevaller. Fistanla yazılmaz destan!

O hayalini kurduğun Kürdistan ne zaman kurulur biliyor musun? Sen  aynaya bakmadan ense tüylerini gördüğün an bil ki Kürdistan kurulur!

Çok istiyorsan Kuzey Irak'ta bir kürdistan var. Sabah akşam küfrettiğin T.C. kimliğini bırak git. Orada ister Kürdistan kur, ister kanton.

Bu ülkenin sınırları içinde devletin izni olmadan okey masası bile kuramazsın artık.

Çok zor, çok!

ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN HAYAL KIRIKLIĞI

Demirtaş'ın "Kürdistan kurulacak" sözleri Ertuğrul Özkök'ü hayal kırıklığına uğratmış. "Sana hain demiyorum ama bize ihanet ettin" sözleriyle eleştirmiş HDP liderini...

"Sana inanmış güvenmiştik" diye nasıl hayıflanıyor, nasıl üzülüyor anlatamam.

Demirtaş, "Sizin ülkenizi bölüp toprak alacağız ve devlet kuracağız" diyor. Adamın buna rağmen "Hain" demeye dili varmıyor.

Yıllardır "Bidon kafalı, cahil, eğitimsiz" denilerek hakir görülen Anadolu insanı Demirtaş'ın hain olduğunu bir bakışta anlıyor. Yıllar yılı Hürriyet gibi bir gazetenin başında olan adam bu gerçeği görmüyor, anlamıyor.

Bu adam Türkiye'nin aydını!

Koruma altına alıp etrafını sit alanı ilan etsen yeridir yani!