BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Giresunlular PKK'ya karşı silah kuşandı

Giresun'da jandarma karakoluna düzenlenen terör saldırısı sonrası bir grup vatandaş silahlarını kuşanarak PKK'lıların kaçtığı Çaldağı'na yürüdü.

Abone ol

GİRESUN'da, Çaldağ Jandarma Karakolu'na 6 Mayıs'ta teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı, protesto edildi. Bazı vatandaşlar av tüfekleriyle Çaldağı'na yürüdü.

Çaldağ köyünde toplanan bir grup, terör saldırısını protesto etmek amacıyla, 2 bin 30 metre yükseklikteki Çaldağına zirve yürüyüşü gerçekleştirdi.

Dağ zirvesinde Türk bayrağı açan vatandaşlar, ardından İstiklal Marşı okudu.

Giresun merkeze bağlı Gedikli köyü muhtarı Eşref Turan, burada yaptığı açıklamada, Çaldağ Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıyı kınamak, güvenlik güçlerine destek olduklarını göstermek için etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Çaldağ köyünde yaşayan Yüksel Cici ise kentte terör olaylarının yaşanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Yaşadığımız terör olayına karşı tepkimizi göstermek için Çaldağ zirvesine yürüyüş düzenledik. Grup halinde zirveye çıktık ve Türk bayrağı açtık. Bu bölgede terörün barınmasına asla izin vermeyiz." diye konuştu.

Giresun Çaldağ Jandarma Karakolu'na 6 Mayıs Cuma günü teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, saldırıda Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan şehit edilmişti.