BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  GÜNCEL

Giresunlu köylülerin yaralıları kurtarma görüntüleri!

Giresun’da ormanlık alanda yaşanan askeri helikopter kazası ile ilgili olay yerine ilk ulaşan köylüler yaralıları böyle kurtardı.

Abone ol

İçerisinde üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu helikopter, Giresun'un Yağlıdere ile Alucra ilçeleri sınırındaki Tohumluk köyü kırsalında düştü.

Helikopterde, Giresun İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli aralarında albay, Pilot Yarbay Hilmi Özer ve Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir’in de bulunduğu, 8’i asker, 7’si asker yakını olmak üzere toplam 15 kişi bulunuyordu. Helikopterdeki 7 kişi şehit olurken, 8 kişi de yaralı olarak kurtuldu.

KÖYLÜLERİN KURTARMA GÖRÜNTÜLERİ

Kazanın hemen ardından köylülerin olay yerinde yaralı kurtarma görüntüleri ortaya çıktı. Olay yerine ilk ulaşan köylülerden Gültekin Karaca o anları anlattı. Karaca, yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü sırada bölgede havanın sisli olduğuna dikkat çekerek “Büyük ihtimalle helikopter sisten düştü.

Büyük bir gürültü koptu. Ardından gürültünün olduğu yere doğru 20 kişiyle ulaştık. Yaralılara müdahale ettik. Hemen 112 ve 155’i aradık. Düşen yere araçla ulaşmak imkansızdı. Ulaşınca hemen helikopterin parçaları ile yaralıları yola indirdik. Kendi araçlarımızla 9 yaralıyı taşıdık. Oradan da ambulanslara teslim ettik" dedi.

KAN VERMEK İÇİN KUYRUĞA GİRDİLER

Giresun, Espiye ve Yağlıdere’de belediyeler tarafından yapılan kan anonsu ve sosyal medya aracılığıyla yapılan üzerine vatandaşlar kan vermek için kan merkezlerinin önünde sıraya girdiler. Hastanelerde yeterli derecede kan stoku yapıldıktan sonra başvuruda bulunanlara teşekkür edilerek geri çevrilmek zorunda kaldılar.