BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.491,02
HABER /  GÜNCEL

Giresundan gelen SON HABERLER

Giresun'dan felaket haberleri geldi. Binden fazla araç, derelerle Karadeniz'e döküldü... Son haberler ve fotoğraflar:

Abone ol

Giresun ve Ordu'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Binden fazla araç sele kapıldı, dere yatağındaki evler yıkıldı, bir çok binayı su bastı... İşte son bilgiler;

İKİ DERE TAŞTI: Giresun'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanağın neden olduğu sel, Büyük Güre ve Küçük Güre derelerinde taşkına yol açtı. Taşkın sonucu, sahil kesiminde kalan binaların giriş katlarındaki çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.


 

[PAGE]


'BİNDEN FAZLA ARAÇ DENİZE GİTTİ: Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ildeki aşırı yağış sonucu taşan dere kenarlarında park halindeki onlarca aracın denize sürüklenerek kaybolduğunu, banka ve okulların giriş katlarının su altında kaldığını bildirdi.






 

[PAGE]


SAHİL YOLU DENİZ OLDU:

Karadeniz Sahil Yolu'ndaki su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu sahil yolu daha sonra ulaşıma yeniden açıldı.


 

[PAGE]


HASTANEYİ SEL BASTI: Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin alt katını da su bastı. Başhekim Ahmet Bal, hastanenin alt katındaki teknik serviste 30 santimetre yüksekliğinde su biriktiğini söyledi. Ek binalarındaki kreşin alt katı ve hastanenin arşiv bölümünün önüne su dolduğunu bildiren Bal, teknik bölüm ile kreşteki suları pompalarla tahliye ettiklerini bildirdi.



YARINKİ HAVA: Giresun Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Giresun il merkezinde 03.00 ile 07.00 saatleri arasında metrekareye 132.2 kilogram yağış düştü. Yetkililer, yağışın gün içinde ve yarın aynı şekilde devam edeceğini öngördüklerini bildirdi.
BULANCAK'TA SON DURUM 

[PAGE]


BULANCAK'TA SON DURUM

DERELER TAŞTI:
 Bulancak ilçesinde de yağışlar nedeniyle Bulancak, Karadere ve Pazarsuyu derelerinin istinat duvarlarının bazı bölümleri yıkıldı. Telekom binasının bulunduğu bölüm olmak üzere ilçe merkezindeki çok sayıda ev ve iş yerinin bodrum ve giriş katları suyla doldu.

KÖYLERLE BAĞLANTI KESİLDİ: Yağış nedeniyle ilçedeki köylerin bir kısmında ulaşım sağlanamadığı, çökme tehlikesi bulunan bazı evlerin tahliye edildiği bildirildi.


[PAGE]


3 KİŞİ BULUNDU: Bulancak ilçesi Pazarsuyu mevkisinde 3 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanların kurtarılması için Genelkurmay Başkanlığına ait 1 kurtarma helikopteri Merzifon'dan bölgeye hareket etti. Çalışma sonucu 3 vatandaş kurtarıldı.

BİR KİŞİ SELE KAPILDI: Pazarsuyu Deresi'nin Yeşilhisar köyü mevkisinde evi bulunan Secaattin Gündoğdu'nun dere sularına kapılarak kaybolduğu belirtildi. Bulancak Kaymakamı Ayhan Durmuş, yaptığı açıklamada, ''Köye henüz ulaşamadık. Komşusu arayarak bu kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Sivil savunma ekipleri, arama çalışması yapıyor'' dedi.



BÖLGEDEN GELEN FOTOĞRAFLAR
DİĞER SAYFADA

 

[PAGE]


BÖLGEDEN GELEN FOTOĞRAFLAR

[PAGE] [PAGE] [PAGE]