BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Giresun ve Artvin Çaykur kura çekimi sonuçları

Giresun Çaykur işçi alımı kura çekimi ve sonuçları 8 Mayıs 2015 tarihinde açıklanacak. Artvin kura çekimi sonuçları ise 7 Mayıs 2015 günü belli olacak.

Abone ol

GİRESUN ve Artvin Çaykur işçi alımı kura çekiminin sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Artvin kura çekiminin 7 Mayıs 2015 , Giresun kura çekimi sonuçlarının ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacağını duyurdu.

ÇAYKUR 'un bu yıl bünyesine alacağı 3 bin 500 işçi için illere göre kura çekimi yapılıyor. Çaykur 'a işçi alımı için Rize ve Trabzon kuraları çekilip sonuçlar açıklandı. Çaykur işçi alımında sırada Artvin ve Giresun kura çekimi var. Artvin kura çekimi sonuçları 7 Mayıs 2015 tarihinde Giresun kura çekimi sonuçları ise 8 Mayıs tarihinde noter huzurunda duyurulacak.

ÇAYKUR 'A 3 BİN 500 İŞÇİ ALIMI
çaykur-3-bin-500-işçi-alimi-kura-tarihleri.jpgÇaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İŞKUR üzerinden işçi alım müracaatlarının 24 Nisan 2015 tarihinde bittiğini belirterek şöyle konuştu:

"İşçi alımı için ocak ayında çalışmaları başlattık. Zamanında müracaatımızı yaptık. Gecikmenin nedeni İŞKUR'u bağlayan mevzuatın değişmesinin 2,5 ay sürmesinden kaynaklanmaktadır. Bağlayıcı mevzuat çerçevesinde alımlar yapılmaktadır. Yükleme işçilerinin tamamının erkek olmasını isterken mevzuat buna izin vermedi. Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan çalışma 2,5 ay zaman aldı."

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI KURA TARİHLERİ
çaykur-işçi-alimi-kuralari.20150424122225.jpgÇaykur İşçi alımı için Rize'de 5 Mayıs , Trabzon 'da 6 Mayıs , Artvin 'de 7 Mayıs ve Giresun 2015 tarihinde 8 Mayıs'ta noter huzurunda kura çekilişi yapılacağını kaydeden Sütlüoğlu, "Ben dahil hiç kimsenin kontenjan hakkı yoktur. Vatandaşlarımız bundan müsterih olsun. İnşallah aldığımız 3 bin 500 işçiyi en kısa sürede başlatmış olacağız. Sürgün başlar başlamaz işe başlamaları mümkün olmayabilir. Her ihtimali göz önünde bulundurarak yükleme ihalelerini yaptık. Birinci sürgünde yükleme ihalelerini alan arkadaşlar vasıtasıyla bu işleri yürüteceğiz" dedi.

ÇAYKUR 2015 YAŞ ÇAY ALIMLARI
işkur-çaykur-işçi-alimi-kura.jpg
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ÇAYKUR'da düzenlediği basın toplantısında, 29 Nisan itibarıyla Artvin'den Giresun'a kadar bütün bölgede yaş çay sezonunu başlatacaklarını, ürün almaya başlayacaklarını belirtti.

Hava şartları nedeniyle yaş çayın 2011 yılında olduğu gibi sahilden yüksek kesimlere kadar aynı anda geldiğini ifade eden Sütlüoğlu, şunları söyledi:

"Bu nedenle bu sene de kotaları yüksek tutuyoruz. Mayıs ayında ilk sürgün kotamız 400 kilogramdır. Vatandaşın mağdur olmaması için, özel sektör tarafından müstahsilin mağdur olmaması için kotayı yüksek tutuyoruz. Kuru çay piyasasında sanayicinin mağdur olmaması için kotayı yüksek tutuyoruz. ÇAYKUR'un daha fazla çay alacağını özel sektörün bilmesi gerekiyor, üreticiye buna göre fiyat vermesi gerekiyor."

Geçen sezon erken alım fiyat uygulaması yaptıklarını bu yıl ise uygulamada tereddütleri olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, "Geçen sezon kaliteli taze çay almak ve piyasaya yeni ürün çıkarmak için çaykur-beyaz-çay-zami.jpgfiyat uygulaması yaptık. Bu çok speküle edildi. 'İmdat Sütlüoğlu, kendi bölgesine destek verdi' şeklinde işlendi. Aslında tüm fabrikalarımızda bu kapsamda alımlar yapılmıştı. Niyet kötü olunca biz de öyle yapıyoruz zannediyorlar. Bu nedenle uygulama olmayacak" diye konuştu.

Randevulu sistemin bir devrim olduğunun altını çizen Sütlüoğlu, "Randevulu sistem devam edecektir. Bu sistem ile üretici altın dönemini yaşamaktadır. Bu yıl da randevulu sistem geçen yıl olduğu gibi devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR BEYAZ ÇAY ZAM ORANI VE KİLO FİYATI NE KADAR?
Beyaz çay alımlarının devam edeceğini vurgulayan Sütlüoğlu, "Çay daha tazedir. Üreticilerimiz bu çaylardan tomurcuk çayı toplayabilirler. Bu sene yaş çaya yapılacak zam oranının biraz daha üzerinde zam yapacağız. Beyaz çayın kilogramını 350 liradan alacağız. Beyaz çay için vakit kaybetmeden üreticilerimiz tarlaya girsin. Geçen sezon yakaladığımız beyaz çay başarısının önüne geçmeyi istiyoruz. Beyaz çay önemli bir çay, bu sezon daha çok üretmek istiyoruz" şeklinde konuştu.