BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.486,93

Gidilmesi en zor ülkeler

Gidilmesi en zor ülkeler

Türkiye brezilya, arnavutluk, arjantin, suriye, bosna-hersek, filipinler, iran, malezya gibi birçok ülkeyle vizeleri kaldırdı ancak türk vatandaşları abd ile çoğu avrupa ülkesine gidiş için ''vize çilesi'' yaşamaya devam ediyor.

Gidilmesi en zor ülkeler

Türkiye Brezilya, Arnavutluk, Arjantin, Suriye, Bosna-Hersek, Filipinler, İran, Malezya gibi birçok ülkeyle vizeleri kaldırdı ancak Türk vatandaşları ABD ile çoğu Avrupa ülkesine gidiş için ''vize çilesi'' yaşamaya devam ediyor.

Gidilmesi en zor ülkeler

Vize uygulayan ülkelerin büyükelçilikleri ile konsolosluklarında günler süren uğraşlar veren vatandaşlar, birbirinden ilginç belge isteği ile karşılaşıyor.

Gidilmesi en zor ülkeler

ABD ve İngiltere gibi bazı ülkelerin büyükelçilikleri vize başvurusunda bulunan kişinin parmak izini dahi alırken, vize başvurusu sırasında ise 50'ye yakın belge isteniyor.

Gidilmesi en zor ülkeler

Vize başvurusunda bankadan kredi kullanırken bile bazıları istenmeyen, gayrimenkul tapularından araç ruhsatlarına, kredi kartı fotokopilerinden, banka hesap dökümlerine, işe giriş bildirgelerinden, son 4 aya ilişkin SSK dökümlerine kadar birçok belge talep ediliyor.