BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,96
HABER /  GÜNCEL

Gezi'ye katılan öğretmen meslekten atıldı!

Adana’da Gezi Parkı protestolarına katıldığı gerekçesiyle hakkında ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla dava açılan Eğitim-Sen üyesi sınıfı öğretmeni Eser Çapar, Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla meslekten atıldı.

Abone ol

Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan mahallesinde bulunan Güney Sanayi Çalışanları İlkokulu’nda görev yapan 41 yaşındaki bir çocuk babası Eser Çapar, 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında kentteki Gezi Parkı’na destek eylemlerine katıldı.

Çapar ve Eğitim-Sen üyesi üç öğretmen hakkında söz konusu eylemleri yönettikleri, Türkiye Komünist Partisi/Kıvılcım (TKP/K) üyesi oldukları ve polise direndikleri iddiasıyla Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, MEB de Çapar’la ilgili idari soruşturma başlattı.

Soruşturmayı yürüten MEB Yüksek Disiplin Kurulu, Eser Çapar’a 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, ‘devlet memurluğundan çıkarma’ cezası verdi. Meslekten ihraç kararı Çapar’a geçtiğimiz pazartesi günü tebliğ edildi.

‘İnsanların sesine kulak vermek yerine cezalandırıyorlar’

Çapar’ın ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davanın bugün görülen duruşması öncesinde Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 100 öğretmen ‘Eser Çapar yalnız değildir‘, ‘Eser Çapar onurumuzdur’ ve ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganlarıyla meslektaşlarına destek için Adana Adliyesi’ne yürüdü.

Burada bir açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Gezi Parkı eylemleri nedeniyle hükümet çevrelerinde bir korku var. Haklı talepleri için sokağa çıkan insanların sesine kulak vermek yerine baskı, sürgün ve soruşturmalarla cezalandırmaya çalışıyorlar” dedi.