BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gezi’den bir devrim çıksaydı nasıl olurdu?

Mizah yazarı Rıfat Yörük, Gezi olaylarında yaşananlardan yola çıkarak bir roman yazdı. ’Fettan Devrim’ adlı kitap, ’’Gezi’den bir devrim çık...

Abone ol

Mizah yazarı Rıfat Yörük, Gezi olaylarında yaşananlardan yola çıkarak bir roman yazdı. ’Fettan Devrim’ adlı kitap, ’’Gezi’den bir devrim çıksaydı nasıl olurdu?’’ sorusuna cevap arıyor.
Taksim Gezi Parkı’nda geçen yaz yaşanan olaylar ilk defa muhafazakar camianın gözüyle mizahlaştırıldı. Mizah yazarı Rıfat Yörük, Gezi olaylarında yaşananlardan yola çıkarak bir roman yazdı. “Fettan Devrim “adlı kitap, “Gezi’den bir devrim çıksaydı nasıl olurdu?” mantığıyla kaleme alındı.
Cafcaf Kitap’ın ilk yayını olarak satışa sunulan ve kapak tasarımını Yusuf Kot’un hazırladığı 304 sayfalık esere karikatürist Turgut Yılmaz da çizimleriyle katkı sağladı.
Yörük, “Fettan Devrim”in arka kapağında, “Gezi” ile çok gerilen -zaten hep gergin- halkımızı “Mizahi Gezi’nti” ile gevşeterek güldürmeyi ve bozulan kardeşlik ortamını yeniden kurmayı hedeflediğini belirtiyor. Yörük romanını şöyle anlattı:

"MUSTAFA KESER BAŞBAKANLIĞA GELMİŞTİ"
’’Üstat sanatçı Mustafa Keser’in keyfi yine yerindeydi. Üsküdar Beylerbeyi’ndeki gazinosunu bugün de adamakıllı doldurmuş, elinde eşinin hatırası olan ve artık kendisiyle özdeşleşen işlemeli mendiliyle çoğu çakırkeyf hayranlarına nefis bir gece yaşatmıştı. Üstelik yine onunla bütünleşen şarkısı ‘Gözleri fettan güzel’ bu gece de çok istenmişti. ‘Fitne’ kelimesinden gelen ve fitneci, fesat, kurnaz, karıştırıcı, ayartan, baştan çıkartan, cilveli anlamlarını taşıyan ‘fettan’ kelimesinin Türk siyasi hayatına kısa bir süre sonra damgasını vuracağını rüyasında görse inanmazdı. Ama burası Türkiye’ydi ve her an her şey olabilirdi. Usta siyasetçi ve demogog Süleyman Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat bile çok uzun bir süreydi. Nitekim, Gezi Parkı’nda başlayan ve bir anda bütün ülkeye yayılarak hiç beklenmedik bir anda, AB kriterlerine göre 48 saatlik ek bir direnişle gerçekleşen ‘Fettan Devrim’ ile Mustafa Keser’in askerleri iktidara, Mustafa Keser de rüyasında görse inanmayacağı Başbakanlığa gelmişti. Halkın gözünde artık o bir kahramandı. Bakalım devrim amacına ulaşabilecek ve halk gidişattan memnun kalacak mıydı? Mustafa Kemal’in askerleri, Zeki Müren’in askerleri ve İhsan Eliaçık’ın askerleri, devrimi birlikte yaptıkları Mustafa Keser’in askerlerini iktidarda rahat bırakacaklar mıydı? Kendisine karşı yapılan devrim sonucu iktidardan alaşağı edilen ‘Tayyip’in durumu ne olacaktı?’’
Mizah yazarı Rıfat Yörük, başta kendisi olmak üzere ‘Gezi’ ile çok gerilen -zaten hep gergin- halkımızı ‘Mizahi Gezi’nti’ ile gevşeterek güldürmeyi ve bozulan kardeşlik ortamını yeniden kurmayı hedefliyor.
(İHA)