BIST 9.539
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.469,40
HABER /  DÜNYA

Gezi’cilerin oyuncakları

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bugün sabah Antakya merkezde Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 32 kişin...

Abone ol

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bugün sabah Antakya merkezde Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 32 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Vali Lekesiz, yaptığı açıklamada, 1 Haziran 2013 tarihinde Hatay’da da başlayan ve halen devam eden eylemlere katılarak, olayları provoke ettikleri, terör örgütleri adına olaylara karışarak olayları yönlendirdikleri değerlendirilen şahıslara yönelik olarak güvenlik birimleri tarafından yapılan planlı operasyon sonucu bugün sabah 17 şahsın gözaltına alındığını söyledi.
Yapılan operasyonlarda belirlenen adreslere ve Antakya’da bulunan ve çadır kurulan Sevgi Parkı’na operasyon düzenlendiğini belirten Vali Lekesiz, “Söz konusu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda gaz maskesi, molotofkokteyli yapımında kullanılan şişe, sapan, siyah saplı bıçak, özel yapılmış sopa, siyah renkli bandana, kask ve çok sayıda örgütsel doküman, dijital veri depolayan malzemeler ele geçirilmiştir” dedi.
Sümerler Mahallesi Şükrü Güçlü Köprüsü yanında bulunan Sevgi Parkı’na kurulan çadırlar ile, bu parkın düzenlenen eylemlerin adeta merkezi haline getirildiğini söyleyen Lekesiz, yasal olmayan bir şekilde parkın işgal edilmesine son vermek ve suç unsuru bulunması halinde işlem yapmak üzere güvenlik güçlerinin bugün sabah söz konusu parka gittiğini belirtti.
Park içerisinde ve çadırlarda yapılan arama neticesinde toplumsal olaylarda kullanılan ve suç unsuru oluşturan 2 adet döner bıçağı, 4 adet gaz maskesi, 60 adet içerisi benzin, tiner, boya karışımı ile dolu kullanıma hazır cam şişe, molotof yapımında kullanılan malzeme, demir çubuklar ve sopalar, sapan ve bilyeler, 5 litre zift, 18 kilo boya, 1 adet pet şişede benzin, 25 adet maytap, 10 adet inşaat bareti, 1 adet 18 kiloluk teneke içerisinde yaklaşık 10 litre tiner, 2 adet tornavida ele geçirildiğini belirten Lekesiz, "Güvenlik görevlilerini görerek kaçma girişiminde bulunan ve direnen 12 kişi ile yaşı küçük 3 kişi olmak üzere, toplam 15 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adı Sevgi Parkı olan parktaki çadırlardan çıkan ve sevgi ile hiç örtüşmeyen malzemeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Operasyonlar sırasında 1 güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili soruşturmaya çok yönlü olarak devam edilmektedir” dedi.