BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de çocuklara hoş sürpriz

Şişli Belediyesi’nin 12 saatte lunaparka dönüştürdüğü Şişli’nin sokakları, çocuklar için yeni eğlence merkezi.

Abone ol

Her hafta farklı bir sokağı 12 saatlik şok uygulama ile oyun parkına dönüştüren Şişli Belediyesi, "Gezici Park" adını verdiği oyun parklarıyla Şişli'deki sokakları bir günlüğüne çocuklara hediye ediyor.

3.20121008094057.jpg

GÜN BOYU EĞLENİYORLAR

Şişli’de her haftasonu sokaklar, akşam saatlerinde trafiğe kapatılıp, gece boyunca 12 saatlik bir çalışma ile oyun parkına dönüşüyor. Sokakta oyun grupları, salıncaklar, şişme oyuncaklar, top sahaları, kaydıraklar, playstation ve langırt üniteleri, trambolin kuruluyor. Sabah uyanan sokak sakinleri tamamen trafikten arındırılmış, lunaparka dönüşen sokaklarına kavuşuyorlar. Çocuklar gün boyu sokakta oynayarak eğlenceli vakit geçiriyorlar. Gezici Park sayesinde çocuklar, kentin keşmekeşliğinden uzak bir şekilde, yaşıtlarıyla bir araya gelip çocukluklarını doyasıya yaşıyorlar.

1.20121008094005.jpg

Gezici parkın her haftasonu başka bir sokakta kurulduğunu belirten Mustafa Sarıgül, "Amacımız dört duvar içerisinde, bilgisayar ekranı karşısında sosyal hayattan kopuk şekilde yaşayan çocuklarımızı, sokağa çıkartıp sosyalleştirmek. Çocuklarımız Gezici Park ile yaşıtlarıyla bir araya gelerek hem özgüven kazanıyorlar, hem de yardımlaşmayı öğreniyorlar. Yerel yönetim olarak bize düşen görev, çocuklarımızın hem bedenen hem de zihnen gelişimlerine katkıda bulunmak ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek” dedi.

2011 yılından bu yana toplam 315 sokakta uygulanan Gezici Park, yerel yönetimler bazında Türkiye’de bir ilk uygulama olma özelliği taşıyor.