BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,62
ALTIN 2.474,15
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Gezici bu kez fena şaşırttı referandum anket sonuçları bomba!

Muhalif kimliğiyle öne çıkan Gezici Araştırma da referandumdan 'evet' çıkacak dedi. Gezici Araştırma'nın 6 Nisan'da Twitter'dan duyurduğu sonuçlara göre evet oylarının oranı yüzde 53.3.

Abone ol

Gezici Araştırma referandam anketi bombasını patlattı. Her seçim döneminde muhalefeti iktidar yapan anketler açıklayan Gezici Araştırma bu kez rotayı çevirdi. 6 Nisan'da Twitter'dan açıklanan anket sonuçlarına göre 'evet' oyları Gezici'nin anketinde yüzde 53.3'e yükseldi. 'Hayır' oylarının oranı ise yüzde 46.7 çıktı.

Gezici Araştırma'dan atılan tweette "Hayır oyları yüzde 46.7. Evet oyları yüzde 53.3 ile ilk defa öne geçti. Sandığa gitmeme oranı artarsa evet ihtimali yükselir" denildi. 

SANDIĞA GİTME ORANLARI...

Gezici Araştırma bugün attığı en son tweetle 16 Nisan'da sandığa gitme oranlarına ilişkin tahminleri açıkladı. Yurt dışı oy kullanma oranlarının da verildiği tweette şöyle denildi:

"Yurt dışı oy kullanım oranı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 10'du. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 30'larda ve şuan yüzde 50'lerde olacak. Türkiye'de yüzde 83'lerde olabilir."

                                                 TEPKİLER ÜZERİNE AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

Gezici Araştırma'nın referandum öncesi en son araştırma sonuçları 13 Nisan Perşembe günü açıklanacak.

'Hayır'cı kanadın sıklıkla referans gösterdiği Gezici Araştırma'nın en son anket sonuçları muhaliflerin hoşuna gitmedi. Gezici Araştırma, yaptığı son açıklamda rüzgarın tersine döndüğünü ileri sürdü ve anket sonuçlarını değiştirdi.

“Sandığa katılım yüksek olursa ‘Hayır’ en az yüzde 52 çıkar.”

YILMAZ ÖZDİL DE KIZDI

Anket sonuçlarına Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de kızdı. Gezici Araştırma'nın sahibi Murat Gezici'nin FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına çıkış saatiyle ilgili verdiği yanlış saatleri fırsat bilen Özdil, Twitter'dan "TV'ye ne zaman konuk olacağını bilmeyen Murat Gezici, ilk anketinde HAYIR yüzde 58 derken bugün son anketinde EVET yüzde 53.3 sonucuna ulaşmış" diye yazdı. 

İşte Yılmaz Özdil'in fırsat bildiği o tweetler...