BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gezici avukat AK Parti'yi karıştırdı!

Gezi olaylarına katıldığı için eleştirilen Avukat Muzaffer Esenkaya'nın AK Parti kongresinde il yönetiminde yer alması, partiyi karıştırdı. Açıklama il başkanından geldi.

Abone ol
Manisa'da Gezi Parkı olaylarına destek verdiği iddia edilen Avukat Muzaffer Esenkaya'nın, AK Parti Manisa İl Teşkilatı'nın yönetim kurulunda yer alması partiyi karıştırdı. Esenkaya'nın CHP'li bir aileden geldiğini ifade eden AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti'nin milleti kucaklayan bir parti olduğunu söyleyerek, yönetim kurulu üyesine sahip çıktı.

gezi parkı eylemleri sırasında sosyal medya üzerinden Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olumsuz paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Avukat Muzaffer Esenkaya, Ak Parti il başkanı seçilen Zülfikar Gürcan’ın yönetim kurulu listesinde yer aldı.

gezi-parki.20150204182521.jpg

Muzaffer Esenkaya'ya ait olduğu iddia edilen bu fotoğraf bazı AK Partililer tarafından paylaşınca, Manisa İl Teşkilatı karıştı. İddialara göre Esenkaya, bir bayan arkadaşıyla Gezi Partı eylemlerine destek olduğu bu fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

ESENKAYA: İL BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM
 
AK Parti Manisa İl Başkanlığının 31 Ocak’ta gerçekleştirdiği 5’inci Olağan Kongresinde başkan seçilen Avukat Zülfikar Gürcan’ın yönetim kurulu listesinde bulunan Avukat Muzaffer Esenkaya’nın Gezi Parkı eylemleri sırasında yaptığı iddia edilen paylaşımların ortaya çıkması, bazı partililerin tepkisini çekti. “Rakıma dokunma” yazılı bir paylaşım yaptığı ileri sürülen Esenkaya demeç vermezken, İl Başkanı Zülfikar Gürcan ile görüştükten sonra gerekirse bir açıklama yapılabileceğini belirtti.

FACEBOOK HESABINI KAPATTI

Fotoğrafların medyaya yansıması üzerine Muzaffer Esenkaya, Facebook'taki profilini kapattı. 

İL BAŞKANI ZÜLFİKAR GÜRCAN AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise, “Kendisinin rakısına dokunan yok ki zaten. Biz kimsenin rakısına dokunmadık. Kendisi CHP zihniyetli bir arkadaştır. Manisa’nın tanınmış ailelerinden. Partimiz, hak ve özgürlüklere değer veren bir partidir. Biz herkesi kucaklayan bir partiyiz. Bunun için bizim için bir sıkıntı yok. Kimsenin hiçbir şeyine dokunmuyoruz. Daha önce bu şekilde bir paylaşımda bulunmuş olabilir. Ancak daha sonra AK Parti’nin duruşu ve çizgisini gördükten sonra arkadaşımız bizim yanımızda olma kararı vermiş olabilir. Biz herkesi ve her kesimi kucaklayan bir partiyiz. Biz zaten bu arkadaşımızı CHP tabanlı olduğunu bilerek aldık. Bize içki içen de içmeyen de oy veriyor. Biz Türkiye partisiyiz" dedi.